Ga verder naar de inhoud

Goede valorisatie, meer kans op TETRA subsidie

19 september 2023 - 09:00 — 12:00
17 oktober 2023 - 09:00 — 12:00
21 november 2023 - 10:00 — 15:00
Online event
Gratis voor hogescholenmedewerkers
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Hoe maak je jouw onderzoek interessant voor bedrijven en organisaties, waardoor ze potentieel zien in jouw project? Hoe duidelijker je dat in beeld brengt, hoe meer kans je maakt op een subsidie. Dit 3-delig vormingstraject helpt jou, stap voor stap en met individuele feedback, naar een goede valorisatie.

Doelgroep: Onderzoekers, projectleiders, business developers en afdelingshoofden betrokken bij een TETRA-dossier.

Deze sessie is volzet. Je kan inschrijven op de wachtlijst voor een latere datum of inschrijven voor de sessies vanaf 26 oktober

TETRA DOSSIERS
volzet

Business, strategie, werkplan

Er is meer nodig dan briljant onderzoek. De kennis moet ook relevant zijn voor de markt. Wat onderzoek je? Waarom is dat nodig? Voor wie is dit interessant? Dat zijn vragen waarop bedrijven antwoorden willen. Maar hoe begin je daaraan?

Vanuit zijn businessachtergrond gidst lesgever Jean-Paul jou naar een goede valorisatie, aan de hand van jouw eigen project. Naast informatie en begeleiding, krijg je online templates die jou stapsgewijs verder helpen. Je leert om jouw verhaal helder, compact en overtuigend te formuleren. Om het geloofwaardig en werkbaar te maken. En om het potentieel te tonen, zodat er een subsidie of samenwerking volgt. ‘Vaak hebben bedrijven geen flauw idee wat onderzoekers doen met hun project’, weet Jean-Paul, ‘je moet de voordelen uitleggen in mensentaal.’

Dit interactieve vormingstraject bestaat uit drie vormingsmomenten:

 • Business Model Canvas (online):
  dinsdag 19 september 2023, van 09.00 tot 12.00 uur
 • Strategie Model & Ambitie (online):
  dinsdag 17 oktober 2023, van 09.00 tot 12.00 uur
 • Werkplan – inclusief tips & tricks (fysiek):
  dinsdag 21 november 2023, van 10.00 tot 15.00 uur
  met VLAIO TETRA-experte Ellen Pelgrims
  we voorzien hier een broodjeslunch

Dit vormingstraject werkt het beste met een concreet project als basis voor de individuele invulopdrachten en feedback.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks tot en met drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

Jean Paul Urlings

Lesgever

Jean-Paul Urlings is een Nederlandse ondernemer, met een eigen bedrijf: BizzDom, ‘Wisdom in Business’. Vanuit zijn ervaring helpt hij ondernemers om hun bedrijf slimmer te organiseren. Hiervoor ontwikkelde hij de Business Roadmaps-methode, waarmee je in vijf stappen een strategie ontwikkelt op vijf A4’tjes: hij paste deze al succesvol toe op honderden bedrijven in Vlaanderen en Nederland. BizzDom verzorgt ook praktijkgerichte trainingen over valorisatie van kennis die is ontwikkeld op universiteiten en hogescholen.

Ellen Pelgrims is projectadviseur bij het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) en programmabeheerder van het TETRA-programma. Met meer dan tien jaar ervaring in het beheer en de coördinatie van het TETRA-programma, verzamelde ze heel wat tips & tricks die ze graag met jou deelt.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4