Ga verder naar de inhoud

Valorisatieluik binnen jouw projectvoorstel: wat en hoe?

4 december 2023 - 13:00 — 16:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Je krijgt handvaten om het valorisatieluik van je onderzoeksproject uit te werken en uit te schrijven. Want hoe creëer je de grootste of duurzaamste impact met je projectresultaten? Je gaat snel de juiste richting uit dankzij het business model canvas en voorbeeldcases.

Doelgroep: onderzoekers die een overtuigend valorisatieluik willen schrijven voor een praktijkgericht projectvoorstel.

TETRA DOSSIERS

Wil je impact creëren? Denk dan van bij de ideefase grondig na over vragen als: ‘Wie is de doelgroep van je projectresultaten? Zijn de gebruikers ook degene die betalen? Wat is de meerwaarde voor die gebruikers? Hoe bereik je hen best? Hoe leven jouw projectresultaten voort na projectafloop?’

Deze vorming geeft je een leidraad om het valorisatieluik van je projectaanvraag uit te werken en te structureren. We overlopen de belangrijkste elementen in een valorisatieplan aan de hand van het Business Model Canvas en uiteenlopende voorbeeldcases. Je krijg ook inspiratie voor de concrete aanpak van je eigen project.

We proberen rekening te houden met jouw specifieke projectidee, daarom ontvangen we graag een samenvatting (en eventueel ook het uitgeschreven valorisatieluik) van jouw projectidee: mail dit één week voor de vorming naar Lore Solemé. In deze basisvorming krijg je beperkte individuele feedback op het valorisatieluik van jouw project.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks t.e.m. drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

DE COOMAN HENDRIK

Lesgevers

Hendrik De Cooman ondersteunt hogeschoolonderzoekers van de Associatie UGent uit alle disciplines bij de valorisatie van hun onderzoeksresultaten en is vertrouwd met o.a. VLAIO (TETRA) en IOF-projecten. Daarvoor was hij jaren actief als universitair onderzoeker en hogeschooldocent binnen de exacte wetenschappen.

WUYTS PIETER

Pieter Wuyts is lector marketing aan de Karel de Grote Hogeschool. Hij heeft ervaring in coachingsessies aan onderzoekers voor valorisatietrajecten en hij startte al verschillende bedrijven mee op.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4