Ga verder naar de inhoud

Valorisatieluik binnen jouw projectvoorstel: wat en hoe?

12 december 2022 - 13:00 — 16:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Je krijgt handvaten om het valorisatieluik van je onderzoeksproject uit te werken en uit te schrijven. Want hoe creëer je de grootste of duurzaamste impact met je projectresultaten? Je gaat snel de juiste richting uit dankzij het business model canvas en voorbeeldcases.

Doelgroep: onderzoekers die een overtuigend valorisatieluik willen schrijven voor een praktijkgericht projectvoorstel

TETRA DOSSIERS
volzet

Wil je impact creëren? Denk dan van bij de ideefase grondig na over vragen als: ‘Wie is de doelgroep van je projectresultaten? Zijn de gebruikers ook degene die betalen? Wat is de meerwaarde voor die gebruikers? Hoe bereik je hen best? Hoe leven jouw projectresultaten voort na projectafloop?’

Deze vorming geeft je een leidraad om het valorisatieluik van je projectaanvraag uit te werken en te structureren. We overlopen de belangrijkste elementen in een valorisatieplan aan de hand van het Business Model Canvas en uiteenlopende voorbeeldcases. Je krijg ook inspiratie voor de concrete aanpak van je eigen project.

We proberen rekening te houden met jouw specifieke projectidee, daarom we graag een samenvatting (en eventueel ook het uitgeschreven valorisatieluik) van jouw projectidee: mail dit voor 5 december 2022 naar lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

In deze basisvorming krijg je beperkte individuele feedback op het valorisatieluik van jouw project.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als onderzoeker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen vooraf aan de vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

Indien je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen of je hebt een geldige reden van afwezigheid vervalt de no show fee. Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever.


Na afloop ontvang je een attest van deelname.

DE COOMAN HENDRIK

Lesgevers

Hendrik De Cooman ondersteunt hogeschoolonderzoekers van de Associatie UGent uit alle disciplines bij de valorisatie van hun onderzoeksresultaten en is vertrouwd met o.a. VLAIO (TETRA) en IOF-projecten. Daarvoor was hij jaren actief als universitair onderzoeker en hogeschooldocent binnen de exacte wetenschappen.

WUYTS PIETER

Pieter Wuyts is lector marketing aan de Karel de Grote Hogeschool. Hij heeft ervaring in coachingsessies aan onderzoekers voor valorisatietrajecten en hij startte al verschillende bedrijven mee op.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4