Ga verder naar de inhoud

Valorisatieluik leren schrijven voor TETRA dossiers (moment 3)

1 december 2021 - 09:00 — 12:00
15 december 2021 - 09:00 — 12:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: In deze vorming leer je hoe een goede valorisatieparagraaf te ontwikkelen én onderbouwen voor je TETRA dossier.

Doelgroep: onderzoekers, projectleiders, afdelingshoofden die betrokken zijn bij het schrijven van een TETRA dossier.

VL LG VOLZET TETRA

In deze vorming leer je hoe een goede valorisatieparagraaf te ontwikkelen én onderbouwen voor je TETRA dossier. Er worden een aantal economische modellen aangereikt, waarmee kort en krachtig de valorisatieparagraaf kan worden ontwikkeld. Doelgroepen, marktbereik en valorisatie- en innovatiemogelijkheden van jouw projectvoorstel komen hierbij aan bod. Deze data zijn voorzien ter voorbereiding van de TETRA call van februari 2022.

De sessie start met een inleiding over de belangrijke begrippen en de relevantie van het valorisatieluik in je Tetra dossier. Vervolgens wordt via het Business Model Canvas en het Strategie Model & Ambitie (BHAG) toegelicht hoe de valorisatieparagraaf in het Tetra dossier vorm kan krijgen en onderbouwd kan worden.

De training bestaan uit het plenair toelichten van de methode, het individueel uitwerken van jouw opdracht en het plenair bespreken van jouw opdracht.

Na de training kan je toegang krijgen tot een online platform waarbij je in meerdere rondes feedback kan krijgen om jouw valorisatieluik verder uit te werken.

Voor de duidelijkheid: het gaat om een sessie van 2 x 3 uur. (1 en 15 december)
Op vrijdag 3 en 17 december is er een vierde moment voorzien om dezelfde sessie van 2 x 3 uur te volgen.

Opgelet

Als onderzoeker aan de hogeschool is de sessie voor jou helemaal gratis. Voor ons niet, want als organisator vergoeden wij de lesgever. Kan je door omstandigheden dus niet aanwezig zijn? Laat ons dit dan vijf werkdagen voor de vorming weten. Stuur hiervoor een mail naar lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden, rekenen wij 50 euro kosten aan per gemiste sessie.

2021 NJ JEANPAUL URLINGS

Lesgever

Jean-Paul Urlings is ondernemer. Zijn bedrijf heet BizzDom, een bedrijfsnaam die staat voor ‘Wisdom in Business’. Vanuit zijn ondernemerservaring helpt Jean-Paul ondernemers slimmer te organiseren. Hiervoor ontwikkelde hij de Business Roadmaps methode. Met deze methode kunnen ondernemers in 5 stappen op vijf A4-tjes een strategie ontwikkelen. Deze methode heeft BizzDom al succesvol op enkele honderden bedrijven toegepast, in zowel Nederland als Vlaanderen.

BizzDom verzorgt regelmatig praktijkgerichte trainingen over valorisatie van kennis die werd ontwikkeld op hogescholen en universiteiten.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4