Ga verder naar de inhoud

Hoe met het business-model canvas jouw valorisatieplan vormgeven?

20 april 2021 - 09:00 — 12:00
Online event
Gratis
Organisator: Vlaamse Leergangen

Doelstelling: Op het einde van de sessie heb je een beter zicht op de mogelijkheden van valorisatie, de eigen mogelijke valorisatiepaden en concrete, volgende stappen hiervoor.

Doelgroep: Onderzoekers die in de tweede helft van de uitvoering van hun praktijkgericht onderzoek zitten, die een concreet product- of service-idee hebben en hun valorisatie willen vormgeven.

VL LG VALORISATIE VOLZET

Korte inleiding over valorisatie en valorisatiemogelijkheden (niet in detail, enkel de grote lijnen) voorpraktijkgericht onderzoek. Schets van het Business Model Canvas en de verschillende onderdelen. Dan actief aan de slag met een coach vanuit je eigen onderzoeksproject om dit verder uit te werken.

Deelnemers krijgen zicht op wat valorisatie inhoudt bij een hogeschool en wat de mogelijkheden van valorisatie zijn en de voor- en nadelen hiervan. Ze gaan aan de slag met hun eigen onderzoek aan de hand van het Business Model Canvas met een coach om hun valorisatieplan (verder) vorm te geven. We eindigen met duidelijke ‘next steps’ om er mee aan de slag te gaan. Op het einde van de sessie hebben de deelnemers een beter zicht op de mogelijkheden van valorisatie, hun eigen mogelijke valorisatiepaden en concrete volgende stappen hiervoor.

Opgelet

Hoewel deze sessie gratis is voor jou als hogeschoolmedewerker, rekenen we na je inschrijving ook op jouw aanwezigheid, zodat we zeker zijn van een minimale bezetting. We vragen dan ook om, indien je door omstandigheden toch verhinderd bent, ons dit vijf werkdagen vooraf aan de sessie te laten weten via lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

MICHIEL NUYTTEMANS

Lesgevers en coaches

Michiel Nuytemans begon als onderzoeker op de universiteit van Antwerpen als politicoloog. Hij startte er de Stemtest voor de VRT. Na een aantal jaar bij een marktonderzoeksbureau, werd hij wetenschappelijk adviseur op de Karel de Grote hogeschool. Hij heeft zelf het bedrijf Tree company opgericht rond online democratie en participatie en bouwt dit volop verder uit. Hij combineert dit met de rol van adviseur Valorisatie bij de Karel de Grote hogeschool. Hij begeleidt vanuit deze functie heel wat onderzoekers met het op poten zetten van valorisatie en combineert daarbij de kennis van praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek en zijn eigen ervaring als ondernemer.

PIETER WUYTS

Pieter Wuyts is lector marketing op de Karel de Grote-hogeschool en heeft ervaring in het geven van coaching sessies aan onderzoekers voor valorisatietrajecten. Hiervoor heeft hij verschillende bedrijven mee opgestart.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4