Ga verder naar de inhoud

Werve(le)nd schrijven: overtuig met je teksten

28 november 2023 - 09:30 — 16:30
HOGENT - campus De Wijnaert
Geraard de Duivelstraat 5
9000 GENT
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Een vorming werve(le)nd schrijven gaat over die ene overtuigende tekst die je lezer triggert om te doen wat jij wil. Zodat de teksten die jij als onderzoeker schrijft helder, logisch opgebouwd en overtuigend zijn. Hiervoor bestaat geen exacte formule. Wel veel praktische tips en 9 heldere copywritingtechnieken.

Doelgroep: Voor al wie soms of vaak moet schrijven in de job: van mails tot dossiers, socials of webteksten. Geen voorkennis vereist.

WERVEND SCHRIJVEN

Een webtekst, brochure, subsidiedossier, socialemediapost of e-mail … je wil vaak maar éé ding: een actie (of reactie) van je lezer. Dat is niet vanzelfsprekend als je dagelijks overspoeld wordt door woorden.

Werve(le)nd schrijven gaat over die ene overtuigende tekst die je lezer triggert om te doen wat jij wil. Hiervoor is geen exacte formule. Wel veel praktische tips en 9 copywritingtechnieken: lezergericht, persoonlijk, gestructureerd, visueel, bondig, eenvoudig, actief, stijlvol en correct. We bespreken interactief elke techniek; aangevuld met inzichten uit de schrijfadviesliteratuur en onze copywritingervaring. Zo kan jij bijvoorbeeld een onderzoeksplan schrijven dat helder én overtuigend is voor elke lezer, of dat nu een commissielid of andere onderzoeker is. Jouw tekst staat centraal: vooraf bezorg je die aan de lesgever en je gaat er tijdens de vorming mee aan de slag. Persoonlijke feedback verzekerd.

Na de vorming schrijf je een aantrekkelijke en overtuigende tekst en beweeg je mensen met de juiste woorden. Kortom: je kent de basics van copywriting, je krijgt meer respons, je weet hoe je bondig en eenvoudig schrijft, je kan direct verder met onze hands-on schrijftips, je schrijft in voordelen en niet meer in eigenschappen. Daarnaast kan je jouw tekst helder opbouwen, bedenk je originele openingszinnen en heldere call to actions, zit je minder lang voor een wit blad, geef je constructief feedback op andere teksten, krijg je opnieuw zin om te schrijven en trigger je jouw lezer.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks t.e.m. drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

EVA DESSERS

Lesgever

Eva Dessers is een trainer-copywriter bij Scriptorij. Als copywriter combineert ze the sky van haar creatieve brein met the limits van een taalkundige. Onder de vleugels van Bavo Van Landeghem (Scriptorij) schrijft ze voor verschillende merken en dragers, met elk hun eigen Tone of Voice. Want ook daarin geeft Eva incompanyworkshops, om merken verbaal kracht bij te zetten.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4