Ga verder naar de inhoud
Arteveldehogeschool

Arteveldehogeschool

Arteveldehogeschool is een expertisecentrum voor onderwijs, onderzoek en dienstverlening waar studenten, medewerkers en strategische partners in een stimulerende omgeving samenwerken. Als Dé Makers van de Wereld van Morgen spelen we in op de noden van het werkveld en bouwen we samen mee aan de maatschappij. We richten ons op vijf interessegebieden: Business en Management; Communicatie, Media en Design; Gezondheid en Zorg; Mens en Samenleving; en Onderwijs. Daarmee bundelen we het grootste aantal experts op één locatie, onze thuisstad Gent.

ART GRENZEN VERLEGGEN

Samen verleggen we onze grenzen

Onze studenten en medewerkers, dat zijn echte makers van de wereld van morgen. Met sterke opleidingen en innovatieve leervormen leveren we ondernemende en competente professionals af die bruisen van de praktijkkennis en vaardigheden. Daardoor zijn ze erg gegeerd in het werkveld. Ook dankzij ons toepasbaar onderzoek met impact en waardevolle dienstverlening zijn we een baken van kwaliteit voor de samenleving. Ruimte om te groeien? Die is er zeker. We reiken op elk moment de middelen aan om boven jezelf uit te stijgen en ambities waar te maken.

Voor wie doen we het?

In de toekomst lopen leren, leven en werken steeds meer door elkaar. Daar spelen we op in met onze praktijk- en toekomstgerichte opleidingen. Bachelor, graduaat of studiedag? Met onze brede waaier aan mogelijkheden staan we niet enkel klaar voor laatstejaars uit het secundair onderwijs, maar ook voor professionals die zich willen heroriënteren of verdiepen in hun vak. We zetten in op flexibiliteit en willen kansen creëren voor iedereen. Daarom geloven we sterk in trajecten op maat.

Onze expertise strekt zich uit over vijf domeinen:

  • Business en Management
  • Communicatie, Media en Design
  • Gezondheid en Zorg
  • Mens en Samenleving
  • Onderwijs
Ik heb in verschillende scholen en schoolgemeenschappen stage gelopen. En mijn stagebegeleiders zeiden me elke keer dat ze evenveel van mij hebben geleerd als ik van hen. Nu begeleid ik zelf stagiairs en zie ik des te meer hoeveel een diploma van Arteveldehogeschool waard is.
Sanne
alumna kleuteronderwijs

Innovatief en baanbredend onderzoek met impact

Ons praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek kent een sterke verbinding met het werkveld, de wetenschap, het onderwijs en de maatschappij. De resultaten vertalen zich dan ook in onderbouwde, inclusieve en motiverende producten, diensten en processen, waar diverse stakeholders concreet mee aan de slag kunnen. Innovatie stimuleren en impact creëren, van regionaal tot internationaal, staan hierbij centraal. Via onze vijf expertisedomeinen brengen we onze kennis samen over verschillende disciplines heen, zodat we samen sterk kunnen innoveren.

ART STUD KANTIENBERG

Op zoek naar een geschikte partner in onderzoek en innovatie? Wij bieden onze expertise aan voor onderzoek op maat van bedrijven en organisaties.

ART THUISBASIS

Gent als straffe thuisbasis

In Gent kom je terecht in een trotse stad waarin je rebels mag zijn, waarin je jouw grenzen verlegt. Een stad die zijn eigen koers durft te varen maar ook open staat voor iedereen. Een stad waar Arteveldehogeschool zich helemaal thuis voelt. En ook waar we het grootste aantal experts op één locatie bundelen. Uniek in Vlaanderen. De waarde daarvan valt niet te onderschatten voor onze studenten en de samenleving.

Neem contact met ons op

Vragen over ons opleidingsaanbod, onderzoek en dienstverlening? Zie je een samenwerking helemaal zitten? Onze deuren staan voor je open.

Wie is wie

TOMAS LEGRAND

Tomas Legrand

Arteveldehogeschool - algemeen directeur

voorzitter werkgroep financieringsbeleid

Vlhora placeholder 4

Esther Van Tilburg

Arteveldehogeschool - diensthoofd STUVO
MANDYCLAESSENS

Mandy Claessens

Arteveldehogeschool - Blikopener contact

Wil jij onze collega worden?

Onze hogeschool is boeiend, uitdagend en altijd in verandering, Je voelt de energie echt bruisen. Duik je graag mee in de wereld van onze hogeschool en onze studenten? Dat snappen we. Want wij werken hier ook met veel plezier en flexibileit en leuke collega's.

Verrekijker
1
Openstaande vacatures aan
Arteveldehogeschool
Toon mij de vacatures
OKTOBERTELLING 2022 v WEBSITE