Ga verder naar de inhoud
Erasmushogeschool Brussel

Erasmushogeschool Brussel

Niet voor iedereen, wel voor jou

Bij EhB bouw je stevige fundamenten voor een beroepsleven dat er staat. Van labo, straat tot studio: hier leer je in het écht. Persoonlijk gecoacht door meer dan één krak in het vak.

Kennis. Kunde. Kunst.

De Erasmushogeschool Brussel stoomt jaarlijks meer dan 5.500 talenten klaar voor een loopbaan op maat van de nieuwste evoluties in onze samenleving. Onze tientallen graduaten en professionele bachelors geven onze studenten het zelfvertrouwen om meteen aan de slag te gaan in diverse beroepssectoren.

Onze Schools of Arts, het RITCS en het Koninklijk Conservatorium Brussel, zijn internationaal gerenommeerde opleidingshuizen van kunst en creativiteit. Ontdek ruim 40 hoger onderwijsopleidingen in het hart van Brussel en sinds kort ook in Diest en Leuven.

Vijf redenen om voor EhB te kiezen

1. Sta met één been in de praktijk, vanaf je eerste dag

Onze opleidingen zijn niet voor niets 'professioneel'. Zowel met de graduaten als met de bachelors halen we de praktijk niet alleen naar de klas, we gaan er ook naar toe. Elke opleiding integreert hands-on ervaringen en zorgt ervoor dat je de nodige werkplekervaring opdoet. Samen met je studiegenoten ontdek je een nieuwe wereld.

2. Studeer bij getalenteerde en geëngageerde docenten

Uiteraard kiezen wij voor uitmuntende docenten die de juiste praktijkervaring en kennis meebrengen. Tegelijk letten we erop dat zij met jou begaan zijn, dat zij openstaan voor je vragen en je begeleiden op een traject dat op jou afgestemd is. We willen dat je je thuis voelt.

EHB BEGELEIDING WEB

3. Schakel onze excellente begeleiders in waar ook maar nodig

Iedere student is anders en soms vraagt dat maatwerk. Onze studenten- en trajectbegeleiders volgen je op als je nood hebt aan een aangepast programma, of als je even extra steun zoekt. We weten dat het een grote stap is naar het hoger onderwijs, logisch dus dat we je daarbij volop steunen.

EHB STUDBR WEB

4. Studeer in de enige studentenstad die écht iets aan je studie toevoegt

Brussel, ach, Brussel. Zij die er studeren weten het: geen stad boeiender dan onze hoofdstad. Niet alleen om je te amuseren, maar ook als verrijking van je studie is Brussel onovertroffen. Al onze opleidingen zorgen ervoor dat je straks tijdens je eerste jobinterview kunt zeggen: Brussel heeft mijn diploma diepgang gegeven.

5. Maak kennis met onze graduaatsopleidingen

Met een graduaat behaal je op anderhalf of twee jaar een diploma hoger onderwijs. De opleidingen werken heel nauw samen met het werkveld en hebben veel stage of werkplekleren. Ideaal voor studenten die de stap naar een driejarige opleiding nog te groot vinden.

EHB AANBOD WEB

Aanbod voor leerlingen en leerkrachten secundair onderwijs

We werken erg graag samen met leerkrachten om lessen te verrijken. Die samenwerking kan veel kanten uitgaan. In de eerste plaats willen we onze kennis delen met leerlingen. Dat doen we door workshops aan te bieden die je kunt integreren in je lessenpakket. Ook het bezoek aan één van onze Labs kan een interessante uitstap vormen voor de leerlingen. En het is perfect te combineren met een uitstap naar Brussel.

Levenslang leren klinkt je vast bekend in de oren. Vandaar dat wij een permanent vernieuwd bijscholingsaanbod hebben voor leerkrachten om zich bij te scholen. Dat gaat niet alleen over vakkennis. Ook vakoverschrijdende workshops horen tot ons pakket en kunnen de werking van je school verbeteren.

EhB zet sterk in op onderzoek

Binnen ons onderzoeksaanbod maken we een onderscheid tussen twee grote types: het onderzoek in de kunsten, gevoerd in onze Schools of Arts, en het praktijkgericht onderzoek, dat verbonden is aan onze bacheloropleidingen.

Structureel praktijkgericht onderzoek

Praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek, of PWO, bestaat aan de ene kant uit onderzoek aan de kenniscentra en labs, en aan de andere kant uit onderzoek uitgevoerd door structurele onderzoekers verbonden aan een bacheloropleiding.

EHB ONDERZOEK LABS WEB
Onze labs

We hebben verschillende labo's waarin onze studenten nuttige praktijkervaring opdoen. De meeste van deze Labs openen ook de deuren voor externe geïnteresseerden. Misschien iets voor jou of jouw organisatie?

 • FabLab
 • MediaLab
 • Open BioLab
 • CiscoLab
 • BusinessLab
 • Brussels Integrated CareSimulatiecentrum.
Praktijkgericht onderzoek in onze kenniscentra

Onze zes kenniscentra staan in voor ons praktijkgerichte onderzoek. Kenmerkend aan dit onderzoek is dat we antwoorden zoeken op actuele, maatschappelijke en economische noden of opportuniteiten uit het werkveld.

Onze zes kenniscentra zijn

 • Applied Futures Research – Open Time
 • Biomedisch Science Center Brussels
 • Brussels Integrated Care
 • AI - Artficiële Intelligentie
 • Tuin+
 • Urban Coaching & Education
EHB KVDS WEB
Academisch en professioneel onderzoek in de Kunsten

Onze schools of Arts werken voor het academisch onderzoek samen met de VUB onder de noemer Kunstenplatform Brussels. Dit artistiek onderzoek is immers gericht op het behalen van een doctoraat in de kunsten. Maar ook de professionele bachelors in de kunsten hebben boeiende onderzoeks- en dienstverleningsopdrachten. Maak kennis met al ons onderzoek in de kunsten van ons Koninklijk Conservatorium Brussel en van het RITCS.

Internationale studenten

Erasmushogeschool telt ook heel wat internationale studenten. Luister even naar het verhaal van Davide uit Italië, die de masteropleiding Klassieke Guitaar volgt aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. En vertelt waarom hij koos voor de Erasmushogeschool.

Wetenschapscommunicatie en kennisdiffusie

Deze cel begeleidt en motiveert onze wetenschappers om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij hun onderzoek en om actief deel te nemen aan de wetenschappelijke dialoog. Doel is uiteraard om het maatschappelijk draagvlak voor wetenschap en technologie te vergroten.

Contact

Vragen over onze onderzoek of de dienstverlening naar organisaties? Of wil je met ons samenerken voor stages, eindwerken, bedrijfsbezoeken, gastcolleges, bijscholingen, ... noem maar op? Dan vind je op deze pagina alle info over de mogelijkheden.
We kijken alvast uit naar een verrijkende samenwerking!

Wie is wie

DENNIS CLUYDTS

Dennis Cluydts

Erasmushogeschool Brussel - algemeen directeur

voorzitter werkgroepen AVG en studentenvoorzieningen

Vlhora placeholder 4

Joeri Van den Brande

Erasmushogeschool Brussel - directeur STUVO
202012 foto JDL

Justine De Leersnyder

Erasmushogeschool Brussel - Blikopener contact

Wil jij onze collega worden?

Onze hogeschool is boeiend, uitdagend en altijd in verandering, Je voelt de energie echt bruisen. Duik je graag mee in de wereld van onze hogeschool en onze studenten? Dat snappen we. Want wij werken hier ook met veel plezier en flexibileit en leuke collega's.

Verrekijker
1
Openstaande vacatures aan
Erasmushogeschool Brussel
Toon mij de vacatures
OKTOBERTELLING 2022 v WEBSITE