Ga verder naar de inhoud
Hogeschool Gent

Hogeschool Gent

Maatschappelijk geëngagaeerd en een tikkeltje eigenwijs. Dat is HOGENT.

Mensen maken het verschil

HOGENT gelooft in de kracht van mensen. We zijn ervan overtuigd dat iedereen op zijn manier het verschil kan maken, in én voor onze samenleving. Daarom delen we onze kennis en expertise met de studenten, met het werkveld en met de collega’s. Door ons onderwijs, onderzoek, dienstverlening en de beoefening van de kunsten maken we de maatschappij mee. HOGENT is een broedplaats waar kennis, creativiteit en ondernemerschap elkaar versterken en stimuleren. We stellen zaken in vraag en durven het status quo uitdagen, want dit leidt tot nieuwe kennis en vaardigheden. Vanuit onze passie doen we groeien en ontdekken, we inspireren elkaar om te experimenteren, grenzen te verleggen en te blijven leren. +18.000 studenten en +1800 personeelsleden geven elke dag de wereld het beste van zichzelf.

HOGENT_ALGEMEEN_2709

Future proof

Studeren aan HOGENT gaat niet alleen over wat er in de boeken staat. Het gaat ook over wat je van die boeken vindt. Niet enkel over correcte antwoorden, maar over de juiste vragen stellen. Niet enkel over onze wijsheid, maar jouw eigenwijsheid. Bij HOGENT dagen we je uit. Wordt studeren de overtreffende trap van bijleren. Omdat wie als een grijze muis meeloopt, vroeg of laat, wordt ingehaald.

Dus waarom HOGENT? Wel daarom! Omdat je behalve een stevige vakopleiding, vooral een future proof-attitude meekrijgt. Want jij kan het verschil maken. In en voor de maatschappij.
Met 24 bachelors, 14 graduaten 4 masters over alle studiedomeinen hebben we voor ieder talent en ambitie de geschikte opleiding.

Sla je vleugels uit!Verruim je blik en open je geest bij HOGENT
HOGENT Campus Schoonmeersen 161 A4653

Een partner voor het leven

Niemand weet wat de toekomst te bieden heeft. Maar één ding is zeker: we zullen levenslang leren. Dat geldt voor ieder van ons, of je nu student, werknemer, werkzoekende, of ondernemer bent.

Steeds weer zal je nieuwe dingen aanleren en oude afleren. Want enkel zo kan je meesurfen op de continue veranderingen en de technologische vernieuwingen bijbenen. En enkel zo kan je jezelf blijven ontwikkelen en je ambities waarmaken.

HOGENT is hierin jouw partner. Met een gevarieerd aanbod bieden we je die kennis en expertise waar je op dat moment in je loopbaan of leven naar op zoek bent, en dat op de manier waarbij jij je het meest comfortabel bij voelt.

Durf buiten de lijntjes kleuren
HOGENT Vesalius Gent 161 A3958 Edit

Een artistieke vrijplaats

Aan KASK & Conservatorium geloven we in een hoge graad van artistieke en creatieve vrijheid. Wie bij ons studeert, schept met een open vizier een eigen toekomst. Je geeft hier vorm aan jezelf als kunstenaar, muzikant, vormgever, film- of theatermaker, instrumentenbouwer, landschapsarchitect, muziekproducer, tentoonstellingsmaker…

KASK & Conservatorium is één school met vele kamers. Meer dan 2000 studenten, begeleid door meer dan 400 hooggespecialiseerde lesgevers en onderzoekers, allemaal werken we aan een toekomst die tal van kanten uit kan. De Bijloke en de Grote Sikkel in Gent, Buda in Kortrijk… onze campussen liggen midden in een bruisende stad, maar ze zijn ook eeuwenoud. Het zijn oases van rust waar men kan werken én leven.

HOGENT_CAMPUSMELLE

Duurzame impact

HOGENT maakt de wereld mee. Daarom gaan we voor onderzoek en dienstverlening met duurzame impact. We zoeken in cocreatie naar oplossingen voor concrete problemen van bedrijven, organisaties en overheden en zetten in op de grote maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen.

Met twaalf multidisciplinaire onderzoekscentra maken we deze ambitie waar, de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties zijn hierin ons kompas. Ook in het artistieke onderzoeksveld is HOGENT een gewaardeerde innovatiepartner.

Geef de wereld het beste van jezelf
Campussen

Een bruisende community

HOGENTenaars zijn een ras apart. Karaktervol, passioneel over hun vak, vastberaden hun doel te behalen. Een HOGENTenaar durft tegen de stroom in te gaan en buiten de lijntjes te kleuren. Personeel en studenten, samen maken we HOGENT. Studenten hebben hun stem in elk topic. Van studiegelden, examenroosters, menu’s van de restaurants tot een studentvriendelijke stad. Verenigt onder de koepel ‘Revolte’.

HOGENTenaars ontmoeten elkaar op de campussen verspreid over de Gentse regio. En je vindt er ook eentje in Aalst. De campussen zijn gezellige en levendige ontmoetingsplaatsen. Met verschillende resto’s en een sfeervolle koffiebar, een openleercentrum, een sporthal, en een campusshop, is campus Schoonmeersen het hart van de bruisende HOGENT-community. Wist je dat je er zelfs kan wonen?

HOGENT Campus Schoonmeersen 161 A4528

Ondernemerschap troef

Ondernemerschap en HOGENT, ook dat is een perfecte match. Het HOGENT E(ntrepreneurial)-Lab brengt de ondernemerspraktijk en het ondernemerschapsonderwijs meer en beter samen. Studenten met ondernemersbloed, lectoren in ondernemerschapsonderwijs maar ook bedrijven en organisaties kunnen er terecht voor advies en begeleiding.

Met het statuut student-ondernemer, de multidisciplinaire keuzevakken ‘ondernemen’ en ‘design thinking’, de groei-incubator, … beschikt het E-lab over een rijke set tools om een verdere groei van creatief en innovatief ondernemerschap en ondernemend gedrag bij studenten, lesgevers en onderzoekers te ondersteunen.

Wie is wie

KOEN GOETHALS HOGENT

Koen Goethals

HOGENT - algemeen directeur

voorzitter werkgroep gezondheidszorg

Vlhora placeholder 4

Sebastien Malfait

HOGENT - directeur STUVO
VEERLE LAMOTE

Veerle Lamote

HOGENT - Blikopener contact

Wil jij onze collega worden?

Onze hogeschool is boeiend, uitdagend en altijd in verandering, Je voelt de energie echt bruisen. Duik je graag mee in de wereld van onze hogeschool en onze studenten? Dat snappen we. Want wij werken hier ook met veel plezier en flexibileit en leuke collega's.

Verrekijker
2
Openstaande vacatures aan
Hogeschool Gent
Toon mij de vacatures
OKTOBERTELLING 2022 v WEBSITE