Ga verder naar de inhoud
PXL BEELD

Hogeschool PXL zet sterk in op authentiek, praktijkgericht onderwijs. Ze doet dit samen met bedrijven, organisaties en werkgevers van regionaal tot internationaal niveau. Dankzij onze jarenlange onafgebroken groei en enkele nieuwe opleidingen hebben we dit academiejaar de kaap van 10.000 studenten gerond en steeg het studentenaantal tot 10.246 studenten.

Ben Lambrechts
algemeen directeur

Waarom Hogeschool PXL?

We noemen ons 'de hogeschool met het netwerk', en dat is meer dan een slogan.
Ben Lambrechts
algemeen directeur

In de bachelor- en de masteropleiding is de aandacht voor de praktijk zeer groot.

Ben Lambrechts: 'We noemen ons 'de hogeschool met het netwerk', en dat is meer dan een slogan.Bedrijfsleiders, directeurs van ziekenhuis, talrijke organisaties en politici zijn kind aan huis bij Hogeschool PXL en wij bij hen. Dankzij dit netwerk kunnen we onze studenten veel praktijkervaringen meegeven.

We voorzien trouwens ook lesplaatsen bij en tussen de bedrijven. Zo is de opleiding Journalistiek deels gevestigd in het nieuwe gebouw van Mediahuis waar de redacties van Het Belang van Limburg en TVL gevestigd zijn. Voor onze digitale opleidingen gebruiken we de infrastructuur op Corda Campus waar innovatieve bedrijven hun thuis vonden. En we zijn aanwezig op de abdijsite Herkenrode waar de lerarenopleiding PXL-Education samenwerkt met uitgeverij Clavis in het project ‘Willewete’. Voor onze bouwkundige opleidingen werken we nauw samen met de Confederatie Bouw Limburg, onze buren op de Campus Diepenbeek.”

De nauwe samenwerkingen met het bedrijfsleven werd ook opgemerkt door de NVAO, de internationale kwaliteitsinstantie die het hoger onderwijs in Vlaanderen en Nederland beoordeelt.

Graduaten: leren op de werkplek

Met niet minder dan 17 graduaatsopleidingen heeft Hogeschool PXL intussen een zeer uitgebreid en divers aanbod in de domeinen business, technologie, informatica, sociaal werk en de zorgsector. Deze opleidingen situeren zich tussen het niveau secundair onderwijs en het bachelorniveau. Het zijn korte opleidingen die doorgaans gedurende twee jaar in dagonderwijs of drie jaar in avondonderwijs aangeboden worden. Ze kunnen zowel door pas afgestudeerden van het secundair onderwijs als door werkende studenten gevolgd worden. Het werkveld staat samen met de hogeschool in voor de opleiding. Zo doen de studenten minimum twee dagen per week aan werkplekleren in een bedrijf en dit reeds vanaf het begin van de opleiding.

Hogeschool PXL blijft ook groeien. Zo opende in 2020 de STEM-Academy in volle coronacrisis haar deuren langs de Hasseltse kanaalkom. Kinderen en jongeren met technische talenten en interesses ontdekken hier een creatieve hotspot met een breed en vernieuwend aanbod, waarin ze uitgedaagd worden om te denken, te doen en te ervaren in de wondere wereld van de moderne technologie en wetenschap.

PXL-MAD

De School of Arts en PXL-Digital vind je sinds september 2020 in een nagelnieuw gebouw langs de Gouverneur Verwilghensingel. Ateliers, leslokalen, expositieruimtes en laboratoria met de meest moderne voorzieningen zorgen hier voor optimale werkomstandigheden, een gezonde dynamiek en interessante kruisbestuivingen tussen totaal uiteenlopende disciplines.

Kom naar onze PXL-infodagen en ontdek onze unieke hogeschool en onze opleidingen via Infodagen (pxl.be)

Of ontdek in deze corona tijden alvast online onze eigenheid in één van de honderden korte Youtube filmpjes op www.youtube.com/hogeschoolpxl

We verwelkomen je graag in één van onze 17 graduaatsopleidingen, één van de 35 afstudeerrichtingen van de 19 bacheloropleidingen of in één van de 2 masteropleidingen. En daarna kan je nog terecht in één van onze bachelor-na-bacheloropleidingen of van onze 25 postgraduaten.

Wie is wie

Ben Lambrechts

Ben Lambrechts

Hogeschool PXL - algemeen directeur

voorzitter werkgroep onderzoek & innovatie

Vlhora placeholder 4

Romina Bijnens

PXL - diensthoofd STUVO
KNUTS EVI

Evi Knuts

PXL - Blikopener contact

Wil jij onze collega worden?

Onze hogeschool is boeiend, uitdagend en altijd in verandering, Je voelt de energie echt bruisen. Duik je graag mee in de wereld van onze hogeschool en onze studenten? Dat snappen we. Want wij werken hier ook met veel plezier en flexibileit en leuke collega's.

Verrekijker
9
Openstaande vacatures aan
Hogeschool PXL
Toon mij de vacatures
OKTOBERTELLING 2022 v WEBSITE