Ga verder naar de inhoud
Beeld 1

LUCA, alle kunstopleidingen in huis

LUCA School of Arts is een unicum in het aanbod van kunsthogescholen in Vlaanderen. LUCA bundelt namelijk de kracht en de expertise van vijf gerenommeerde campussen die evolueren tot een gezamenlijk laboratorium verspreid over Brussel (Sint-Lukas en Narafi), Genk (C-mine), Gent (Sint-Lucas) en Leuven (Lemmens). Met een ruime waaier aan professionele en academische opleidingen in het brede domein van de kunsten: meer dan vijftig studietrajecten in Audiovisuele Kunsten en Technieken, Beeldende Kunsten en Design, Interieurvormgeving, Bouw, Productdesign, Muziek en Drama is LUCA de referentie in het hoger kunstonderwijs in Vlaanderen. Artistiek onderzoek gebeurt in nauwe samenwerking met KU Leuven. De onderzoekseenheden zijn ingebed in de geassocieerde Faculteit Kunsten van KU Leuven.

Beeld 2

Actieve kunstenaars, vormgevers en theoretici als coach

Geëngageerde docententeams begeleiden de studenten met het oog op hun individuele artistieke ontwikkeling. Gedreven en gereputeerde kunstenaars, ontwerpers, acteurs, muzikanten, dramaturgen, cineasten, ... - experts in hun vakgebied - zetten zich dagelijks in om onze studenten te coachen bij het zoeken naar en het formuleren van eigen artistieke oplossingen. Daarbij steeds met de kritische vraag naar de plaats en de rol van kunst in de wereld. Onze docenten zijn actief in het kunstenveld wat garandeert dat de opleidingen in de kunsten en ontwerp relevant en toonaangevend zijn en blijven.

Sint-Lukas heeft me een stem leren ontdekken die aan de wieg ligt van mijn verdere carrière. In de filmopleiding kreeg ik de vrijheid om te experimenteren, om fouten te maken, om mezelf te leren kennen. Ik heb er geleerd om kritisch te kijken naar mijn eigen werk en dat van anderen, om mijn creatieve reflexen in vraag stellen en meer genuanceerde standpunten te ontwikkelen.
Tim Mielants
regisseur van oa. De Patrick, Peaky Blinders, Legion, The Terror, Professor T, Code 37
Beeld 5

Onderzoek en innovatie

Luca biedt een stimulerende onderwijs- en onderzoeksomgeving om creatief talent maximaal te ontplooien. Onderzoek en innovatie hebben dan ook een prominente rol binnen LUCA School of Arts. LUCA stimuleert en faciliteert inspirerend onderzoek binnen een breed scala aan disciplines, van beeldende en audiovisuele kunsten tot podiumkunsten en design. Het artistiek onderzoek bestrijkt een continuüm van praktijkgericht tot theoretisch. Door het faciliteren van promotieonderzoek van promotieonderzoek van doctorandi in de kunsten, trekt LUCA steeds weer bekwame, enthousiaste kunstenaars en ontwerpers aan die het onderzoek en het onderwijs op hoog niveau helpen ontwikkelen en versterken.

Beeld 3

Een stimulerende artistieke biotoop

De vele symposia, tentoonstellingen, concerten, film- en theatervoorstellingen en masterclasses maken LUCA School of Arts tot een inspirerende artistieke en creatieve biotoop kunstenaars, muzikanten, theater- en filmmakers, fotografen en ontwerpers. Onze studenten zijn de dragende kracht achter heel wat van deze initiatieven. LUCA werkt bovendien samen met tal van binnen- en buitenlandse musea, kunstcentra, kunstenorganisaties, festivals, openbare besturen, privébedrijven en non-profitorganisaties. Dit alles maakt LUCA tot een intrigerende gemeenschap van meer dan 3.500 studenten en ongeveer 700 personeelsleden waar creativiteit bloeit, zelfs nadat de lessen zijn afgelopen.

De opleiding Drama staat garant voor een pak praktijkervaring. Ik kon, onder leiding van onze docenten, meewerken aan acht theaterproducties. Bovendien kon ik als stage een hoofdrol vertolken in de film 'Little Black Spiders' van Patrice Toye. De contacten die je dan ontwikkelt, lanceren je als acteur.
Line Pillet
Beeld 4

#WeArt

De vele symposia, tentoonstellingen, concerten, film- en theatervoorstellingen en masterclasses maken LUCA School of Arts tot een inspirerende artistieke en creatieve biotoop van kunstenaars, muzikanten, theater- en filmmakers, fotografen en ontwerpers. Onze studenten zijn de dragende kracht achter heel wat van deze initiatieven. Dit alles maakt LUCA tot een creatieve hub voor meer dan 4.500 mensen: zo’n 3.800 studenten en 700 personeelsleden. LUCA werkt bovendien samen met tal van binnen- en buitenlandse musea, kunstcentra, kunstenorganisaties, festivals, openbare besturen, privébedrijven en non-profitorganisaties.

Luca goes International

LUCA biedteen breed aanbod Engelstalige opleidingen aan, al dan niet in samenwerking met buitenlandse partners. Het uitgebreide netwerk van kunstscholen, verspreid over de vijf continenten, maken samenwerkingen en uitwisselingen mogelijk.Hierdoor krijgen studenten en medewerkers ruim de gelegenheid om internationale ervaringen op te doen. Samenwerkingsprojecten met buitenlandse opleidingen bieden een unieke meerwaarde en dragen bij tot de individuele ontwikkeling van betrokkenen. Maar ook inkomende buitenlandse studenten of docenten zijn voor studenten en personeel steeds een verrijkende ervaring.

Wie is wie

LCA SIMON VAN DAMME

Simon Van Damme

LUCA School of Arts - algemeen directeur

voorzitter werkgroep personeelsbeleid

VALERY DESMED Tjpg

Valery De Smedt

LUCA - Blikopener contact

Wil jij onze collega worden?

Onze hogeschool is boeiend, uitdagend en altijd in verandering, Je voelt de energie echt bruisen. Duik je graag mee in de wereld van onze hogeschool en onze studenten? Dat snappen we. Want wij werken hier ook met veel plezier en flexibileit en leuke collega's.

Verrekijker
6
Openstaande vacatures aan
LUCA School of Arts
Toon mij de vacatures
OKTOBERTELLING 2022 v WEBSITE