Ga verder naar de inhoud
Beeld 1

LUCA, een referentie in het hoger kunstonderwijs.

Als hogeschool is LUCA School of Arts een unicum in Vlaanderen. LUCA bundelt de kracht en de expertise van vijf gerenommeerde campussen verspreid over Brussel (Sint-Lukas Brussel en Narafi), Genk (C-mine), Gent (Sint-Lucas Gent) en Leuven (Lemmens). Met een ruime waaier aan professionele en academische opleidingen, met meer dan vijftig studietrajecten in Audiovisuele Kunsten en Technieken, Beeldende Kunsten en Design, Interieurvormgeving, Bouw, Productdesign, Muziek en Drama is LUCA een referentie in het hoger kunstonderwijs in Vlaanderen. Op het vlak van artistiek onderzoek werkt LUCA intensief samen met KU Leuven. De onderzoekseenheden zijn ingebed in de geassocieerde faculteit kunsten, waar ook het doctoraat in de kunsten wordt aangeboden.

Beeld 2

Intensieve begeleiding door actieve kunstenaars, vormgevers en theoretici

Geëngageerde docententeams begeleiden de studenten met het oog op hun individuele artistieke ontwikkeling. Gerenommeerde kunstenaars, ontwerpers, acteurs, muzikanten, dramaturgen, cineasten, … - experts in hun vakgebied - zetten zich dagelijks in om studenten te coachen bij het zoeken naar en het formuleren van eigen artistieke oplossingen. Daarbij hebben we steeds oog voor de plaats en de rol van kunst in de wereld. Een aantal van deze docenten is betrokken bij onderzoeksprojecten die de eigen artistieke praktijk verder ontwikkelen. Om onze opleidingen toonaangevend te houden, zijn we steeds op zoek naar wat “State of the art” is in de kunsten. En dan kijken we ook buiten de landsgrenzen. Daarom biedt LUCA ook een breed aanbod Engelstalige opleidingen aan, al of niet in samenwerking met buitenlandse partners.

Sint-Lukas heeft me een stem leren ontdekken die aan de wieg ligt van mijn verdere carrière. In de filmopleiding kreeg ik de vrijheid om te experimenteren, om fouten te maken, om mezelf te leren kennen. Ik heb er geleerd om kritisch te kijken naar mijn eigen werk en dat van anderen, om mijn creatieve reflexen in vraag stellen en meer genuanceerde standpunten te ontwikkelen.

Tim Mielants
regisseur van oa. De Patrick, Peaky Blinders, Legion, The Terror, Professor T, Code 37
Beeld 5

Uitbouwen van expertise

Onderzoek en innovatie spelen een prominente rol binnen LUCA School of Arts. LUCA stimuleert en faciliteert inspirerend onderzoek binnen een breed scala aan disciplines, van beeldende en audiovisuele kunsten tot podiumkunsten en design. Het artistiek onderzoek bestrijkt een continuum van praktijkgericht tot fundamenteel . Alle onderzoeksprojecten zijn ingebed in de artistieke biotopen van onze 5 campussen. Door het faciliteren van promotieonderzoek van doctorandi in de kunsten, trekt LUCA steeds weer bekwame, enthousiaste kunstenaars en ontwerpers aan die het onderzoek en het onderwijs binnen LUCA op hoog niveau helpen ontwikkelen en versterken.

Beeld 3

Een stimulerende artistieke biotoop

De vele symposia, tentoonstellingen, concerten, film- en theatervoorstellingen en masterclasses maken LUCA School of Arts tot een inspirerende artistieke en creatieve biotoop kunstenaars, muzikanten, theater- en filmmakers, fotografen en ontwerpers. Onze studenten zijn de dragende kracht achter heel wat van deze initiatieven. LUCA werkt bovendien samen met tal van binnen- en buitenlandse musea, kunstcentra, kunstenorganisaties, festivals, openbare besturen, privébedrijven en non-profitorganisaties. Dit alles maakt LUCA tot een intrigerende gemeenschap van meer dan 3.500 studenten en ongeveer 700 personeelsleden waar creativiteit bloeit, zelfs nadat de lessen zijn afgelopen.

De opleiding Drama staat garant voor een pak praktijkervaring. Ik kon, onder leiding van onze docenten, meewerken aan acht theaterproducties. Bovendien kon ik als stage een hoofdrol vertolken in de film 'Little Black Spiders' van Patrice Toye. De contacten die je dan ontwikkelt, lanceren je als acteur.

Line Pillet
Beeld 4

Een internationale speler

Het uitgebreide netwerk van kunstscholen, verspreid over de vijf continenten, is een troef. Dat biedt studenten en medewerkers ruim de gelegenheid om internationale ervaringen op te doen. Samenwerkingsprojecten tussen opleidingen bieden meerwaarde aan groepen studenten én docenten. Studenten- en personeelsuitwisseling dragen dan weer bij tot de individuele ontwikkeling van betrokkenen. Maar ook een inkomende buitenlandse student of docent is voor studenten en personeel steeds een verrijkende ervaring.

Wie is wie

LCA SIMON VAN DAMME

Simon Van Damme

LUCA School of Arts - algemeen directeur

voorzitter werkgroep personeelsbeleid

Vlhora placeholder 4

Marlies Van Guyse

LUCA - diensthoofd STUVO
VALERY DESMED Tjpg

Valery De Smedt

LUCA - Blikopener contact

Wil jij onze collega worden?

Onze hogeschool is boeiend, uitdagend en altijd in verandering, Je voelt de energie echt bruisen. Duik je graag mee in de wereld van onze hogeschool en onze studenten? Dat snappen we. Want wij werken hier ook met veel plezier en flexibileit en leuke collega's.

Verrekijker
8
Openstaande vacatures aan
LUCA School of Arts
Toon mij de vacatures
OKTOBERTELLING 2021 v WEBSITE 001