Ga verder naar de inhoud
Odisee, de co-hogeschool

Odisee, de co-hogeschool

Met meer dan 10.000 studenten en 6 campussen in Brussel, Gent, Aalst, Dilbeek, Sint-Niklaas en Schaarbeek is Odisee een van de grotere Vlaamse hoger-onderwijsinstellingen. Door alles loopt één rode draad: co-creatie.

Welkom aan de co-hogeschool

Hogeschool Odisee noemt zich trots de co-hogeschool van Vlaanderen. Waarom die co? Omdat we als hogeschool zoveel mogelijk samen willen werken. Co-creatie. Samen je studies aanpakken. Je personal coach worden. Bij ons zijn je stageplekken niet zomaar bedrijven, maar connecties. Bij ons is je campus niet zomaar een campus, maar een plaats waar comfort, ontmoeting en innovatie hand in hand gaan. Alle co-woorden gespot in de vorige zinnen? Geen toeval natuurlijk.

Campus

Campussen van Brussel tot Sint-Niklaas

Odisee heeft zes campussen, met state-of-the-artinfrastructuur. Van onze superdiverse en internationale hoofdstad Brussel over het bruisende en enig mooie Gent, tot de beste carnavalstad ter wereld Aalst of het gezellige Sint-Niklaas. Welk soort plek jou ook ligt – knallend of cosy – bij Odisee kun je ze vinden. Elke plek heeft zijn ziel en zijn karakter: van een Technologiecampus in Gent over een gezinscampus in Schaarbeek tot een groene sportcampus in Dilbeek. Bij ons vind je heel makkelijk jouw tweede thuis.

Duurzaam, wendbaar en inclusief

Een paar jaar geleden tekenden we onze droom uit, richting 2027. We willen een open gemeenschap zijn waar studenten, onderwijs- en werkveldprofessionals samen onderwijs maken en onderzoek doen. Co-creatie dus. En drie ordewoorden staan voorop om die droom te verwezenlijken. Inclusiviteit: welke achtergrond je ook hebt, je bent welkom bij Odisee. Duurzaamheid: duurzame campussen, duurzaam onderzoek waar de maatschappij echt iets mee is. En wendbaar: de wereld verandert snel, we bereiden onze studenten daarop voor.

Co-creatie is bij ons geen hol begrip: we proberen écht zoveel mogelijk samen te leren en te werken, met de meest uiteenlopende organisaties”
ANN VERRETH
Ann Verreth
algemeen directeur
Volwassen

Voor jongeren en volwassenen

Of je nu zeventien bent en klaar bent voor een van de grootste avonturen uit je leven – of al wat ouder bent en wil bijscholen of je carrière een totaal nieuwe wending geven: bij Odisee kan je terecht. Wij begeleiden je op weg naar je eerste diploma – maar evengoed op weg naar nieuwe skills die je alle kansen geven in het leven. Dat doen we met de traditionele bacheloropleidingen, sinds kort ook met graduaatsopleidingen, maar daarnaast ook met een weelde aan banaba’s, postgraduaten en navormingen. Bij Odisee kun je heel je leven lang terecht. En wij blijven graag jouw coach.

Ook als je wil bijscholen, omscholen of een andere kant op wil met je loopbaan kan je bij ons terecht. Wij hebben tal van opleidingen en vormingen voor volwassenen”
Ann Verreth
algemeen directeur
Co management

Veel meer dan studeren alleen

Doe je graag internationale ervaring op? Geen probleem: Odisee heeft een uitgebreid netwerk van internationale partners. Ben je ondernemend aangelegd? Wij ook. We hebben zelfs een speciaal vak ontwikkeld om de entrepeneur in jou naar boven te brengen. Of hou je van een persoonlijke aanpak van je studies? Dat treft: dat zit diep in ons DNA. Wij gaan voor 100% co-management van je talent. En tegelijk neem je je studies helemaal zelf in handen.

ODS onderzoek

Onderzoek dat ertoe doet

Odisee is natuurlijk niet alleen onderwijs, het is ook onderzoek. Bij Odisee zijn flink wat onderzoeksgroepen en -centra actief, met tientallen gepassioneerde onderzoekers die resultaten willen voorleggen waar onze maatschappij echt iets aan heeft. Wat is de impact van de coronacrisis op gezinnen? Onze onderzoekers zochten het uit. Hoe moeten we omgaan met de vele betonconstructies die steeds ouder worden? Wij vissen het uit. Of hoe kun je dieren inzetten in de gezondheidszorg? Een kolfje naar onze hand.

Samenwerken

Samenwerken met Odisee

Of je nu een bedrijf bent dat wel ruimte heeft voor gespecialiseerde en hoogopgeleide stagiaires. Of je hebt een thema waar je samen met ons onderzoek wil naar laten doen. Of je bent een school die nieuwe leerkrachten in spe mee wil opleiden. Of je denkt gewoon aan toonaangevende vorming voor je werknemers. Bij Odisee kun je terecht voor een veelheid aan samenwerkingsmogelijkheden.

Wie is wie

ODS ANN VERRETH

Ann Verreth

Odisee - algemeen directeur
CAROLINE VERSCHUEREN ODS

Caroline Verschueren

Odisee - diensthoofd STUVO
STEPHANIE BEGHEIN

Stefanie Beghein

Odisee - Blikopener contact

Wil jij onze collega worden?

Onze hogeschool is boeiend, uitdagend en altijd in verandering, Je voelt de energie echt bruisen. Duik je graag mee in de wereld van onze hogeschool en onze studenten? Dat snappen we. Want wij werken hier ook met veel plezier en flexibileit en leuke collega's.

Verrekijker
25
Openstaande vacatures aan
Odisee, de co-hogeschool
Toon mij de vacatures
OKTOBERTELLING 2022 v WEBSITE