Ga verder naar de inhoud
Hogeschool UCLL

Hogeschool UCLL

Hogeschool van de Moving Minds.

Hogeschool van de Moving Minds

Over Hogeschool UCLL

Hogeschool UCLL biedt 16 graduaten, 18 professionele bacheloropleidingen en 13 bachelor-na-bachelor opleidingen aan op 8 campussen in Limburg en Vlaams-Brabant. Met zo'n 15.500 studenten en 1.750 medewerkers is UCLL één van de grootste instellingen voor hoger onderwijs in Vlaanderen. UCLL is actief in de interessegebieden lerarenopleiding, management, technologie, gezondheid en welzijn en combineert haar onderwijsopdracht met praktijkgericht onderzoek en dienstverlening. De hogeschool zet maximaal in op persoonlijke begeleiding van haar studenten. Haar brede onderwijsnetwerk garandeert een plek voor ieders talent en haar diploma’s staan sterk op de arbeidsmarkt.

Mensen en ideeën in beweging brengen door ruimte te geven aan innovatief denken en samenwerken, dat is de visie van de hogeschool, dat is Moving Minds. De naam UCLL toont de internationale ambitie: UCLL, voluit University Colleges Leuven-Limburg, wil solide opleidingen aanbieden, georiënteerd op kwaliteit en met de blik naar buiten gericht, op de Euregio en verder. UCLL behoort tot de Associatie KU Leuven.

Moving Minds

Moving Minds is de unieke onderwijsaanpak van UCLL. De hogeschool wil mensen motiveren en ideeën in beweging brengen. Dat doe je niet enkel in de les. Aan de hand van een heel gamma projecten kijken de studenten over hun grenzen heen, ze creëren een open geest voor de toekomst, en proberen samen met hun docenten vastgeroeste kaders open te breken.

We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe opportuniteiten om grenzen te verleggen binnen en buiten de hogeschool. Om optimaal resultaten te kunnen boeken werken we daarvoor liefst in projecten, waarvan de resultaten nadien geïntegreerd worden in de hogeschool en/of daarbuiten. Het zijn stuk voor stuk unieke projecten die alle betrokkenen van UC Leuven-Limburg en daarbuiten in beweging brengen.

Er bestaat geen standaardrecept voor deze projecten, wel zijn er een aantal sprekende voorbeelden die meteen duidelijk maken dat er bruis zit in UC Leuven-Limburg.

Internationale Moving Minds

Er zijn ook heel wat internationale studenten die UCLL uitkiezen voor hun verdere opleiding. Luister naar het verhaal van Tina uit Zimbabwe. Zij volgt de bacheloropleiding interantional business management in Leuven.

LOGO UCLL RESEARCH

UCLL Research & Expertise

Onze hogeschool loopt vooraan op het gebied van praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek. Dat doen we voor diverse opdrachtgevers. De 8 expertisecentra van UCLL Research & Expertise zijn bemand met multidisciplinaire onderzoekers die de handen in elkaar slaan in functie van vragen uit de commerciële wereld, verzoeken van vzw’s, hete hangijzers in beleidsvorming...

Verder bieden we vanuit onze researchtak ook een uitgebreid navormingsaanbod aan. Hiervoor laten we ons inspireren door de markt en de noden van onze opdrachtgevers.

8 Expertisecentra

Maak kennis met onze 8 expertisecentra. We zijn actief in onderzoek, dienstverlening en navorming voor professionals. Onze hogeschool is een enthousiaste speler in diverse lokale sleutelsectoren én in de wereld van internationale onderzoeksprojecten. Onze expertisecentra bieden direct inzetbare oplossingen voor concrete uitdagingen in de wereld van bedrijven en organisaties. Zij staan ook in voor het creëren en ontwikkelen van navormingen in het kader van levenslang leren.

UCCL GOALS 01

Wie is wie

UCL MARC VANDEWALLE

Marc Vandewalle

Hogeschool UCLL - algemeen directeur

voorzitter Vlaamse Hogescholenraad

Vlhora placeholder 4

Manushan Nesari

UCLL - teamcoördinator STUVO
STEFAN LYCOPS

Stefan Lycops

UCLL - Blikopener contact

Wil jij onze collega worden?

Onze hogeschool is boeiend, uitdagend en altijd in verandering, Je voelt de energie echt bruisen. Duik je graag mee in de wereld van onze hogeschool en onze studenten? Dat snappen we. Want wij werken hier ook met veel plezier en flexibileit en leuke collega's.

Verrekijker
8
Openstaande vacatures aan
Hogeschool UCLL
Toon mij de vacatures
OKTOBERTELLING 2022 v WEBSITE