Ga verder naar de inhoud
Howest

Howest

29 future proof bachelors, 13 hands-on graduaten, bruisende campussen en docenten die je coachen om van je passie je beroep te maken, dat is Howest.

WST 02 2023

Atypisch, creatief, innovatief en ondernemend

Met campussen in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde profileert Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen zich als atypisch, creatief, innovatief en ondernemend. Bij ons staat de student centraal. Howest doet er alles aan om je talenten met jou te ontdekken en ze in de beste context te ontwikkelen. We moedigen ondernemerschap aan en faciliteren dat met extra modules voor wie dit wenst. Dat betekent dat je een eigen bedrijf kunt oprichten terwijl je nog studeert. Heb je een bijzonder statuut, dan bieden we je een kader dat je toelaat om je studies succesvol af te ronden.

WST 03 2023

We brengen het werkveld in je opleiding

Theorie is nodig, maar het is slechts het begin. Daarom maak je van bij de start van je opleiding kennis met de praktijk en je mogelijke toekomstige werkplekken. Howest integreert het bedrijfsleven, de school of de zorgsector in je opleiding, zodat jij hands-on en stap voor stap een startklare young professional wordt. We zorgen ook voor boeiende stages, zodat je je nieuw verworven competenties meteen kan oefenen.

WST 04 2023

Zijn wie je bent.

Aan Howest ben je nooit een anonieme student. Je hoeft je ook niet in een keurslijf te wurmen om hier te passen. Wij geloven in diversiteit en in de unieke talenten van elke student. Onze missie bestaat erin om die samen met jou te ontwikkelen. We kiezen er dan ook voor om studentenbegeleiding zo dicht mogelijk bij jou te organiseren. Doorheen je studietraject word je gecoacht door de lectoren van je opleiding. Daarnaast voorzien we ook aanvullende ondersteuning onder de vorm van trajectbegeleiding, studiecoaching en tal van studentenvoorzieningen, die mogelijke drempels tot het studeren kunnen wegnemen.

WST 05 2023

Meerdere unieke opleidingen

Howest biedt een aantal bijzondere opleidingen aan, zoals de bachelor in Digital Arts & Entertainment. DAE kreeg al drie keer de Rookie award voor beste gaming opleiding wereldwijd. We bieden de opleiding zowel in het Engels als in het Nederlands aan.

Ons traject Cyber Security onder Toegepaste Informatica scoort hoog in het gespecialiseerde werkveld.

De bachelor in Toegepaste architectuur maakt van jou de gegeerde medewerker van de architect, de projectontwikkelaar of de bouwfirma.

De bachelors in Sport & Bewegen en Toegepaste Gezondheidswetenschappen beantwoorden aan de vraag van de samenleving om aan preventieve gezondheidszorg te doen.

De bachelor in Industrieel Productontwerpen is helemaal afgestemd op de maakindustrie. Je experimenteert in de ‘mini factory’ van het Industrial Design Center met hout-, metaal- en textielbewerking, 3D-printen, lasercutten, waterstraalsnijden, thermoforming, lassen, keramiek,…

De bachelor in Netwerkeconomie richt zich specifiek op studenten die een rol willen spelen als ondernemer, hetzij door een eigen bedrijf op te richten, hetzij door een game changer te zijn in een ondernemer.

WST 06 2023

Koploper in artificiële intelligentie

Het postgraduaat Applied AI is een unieke opleiding in Vlaanderen en ver daarbuiten. Het gaat om de eerste professionele opleiding in Vlaanderen voor houders van een bachelor- of masterdiploma. In deze opleiding professionaliseren we gedreven werknemers tot leiders met een helikoptervisie op het domein van AI. We ontwikkelen de competenties om kennis en vaardigheden met betrekking tot AI toe te passen, om AI kritisch te benaderen, innovatie en verandering aan te sturen en te handelen als een bekwame, maar kritische, gebruiker van AI-toepassingen.

Howest biedt ook haar studenten een reeks opleidingen aan in Artificiële Intelligentie (AI). Met dit initiatief wil Howest haar studenten een opmerkelijke voorsprong geven na het afstuderen.

Daarnaast worden ook kortdurende trajecten aangeboden voor werknemers uit bedrijven en organisaties die zoekende zijn naar wat AI voor hen kan betekenen.

WST 07 2023

Internationalisering

Howest hecht groot belang aan de internationale dimensie in haar opleidingen. We bieden je de mogelijkheid om je stage in het buitenland te doen of een semester bij een buitenlandse partner te studeren. Onze studenten verwerven zo actief de internationale en interculturele competenties die nodig zijn binnen hun toekomstig werkveld en om als geëngageerde wereldburgers in het leven te staan.

Howest-alumni merken het enthousiasme op de arbeidsmarkt voor hun ervaring in het buitenland. Werkgevers appreciëren hun flexibiliteit, ondernemendheid, mobiliteit, zelfredzaamheid en taalvaardigheid.

Howest heeft een breed netwerk aan partners op verschillende continenten. Zo zijn we vanaf januari 2024 lid van RUN EU. Het Regional University Network maakt deel uit van de European Universities, een transnationale alliantie van instellingen voor hoger onderwijs uit de hele EU.

WST 08 2023

Bruisende campussen

Onze campussen zijn bruisende ontmoetingsplaatsen waar je echt student kan zijn. Gezellige zithoeken, open ruimtes met veel groen, catering voor de kleine en grote honger, maar ook voldoende ruimte voor stiltezoekers. Onze campussen zijn a home away from home.

WST 09 2023

Onderzoek en dienstverlening

Onderzoek en dienstverlening zijn geïntegreerd in elke opleiding. We vinden het belangrijk om onze studenten een kritische onderzoekshouding bij te brengen. Dat doen we stap voor stap via de onderzoekslijn die in het curriculum ingebouwd is. De bachelorproef draagt bij aan dienstverlening naar het werkveld toe.

Daarnaast heeft Howest op het gebied van onderzoek en maatschappelijke dienstverlening een stevige reputatie opgebouwd in praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek, dienstverlening en permanente vorming; steeds met een focus op het werkveld zowel in binnen- als in buitenland.

Dit vertaalt zich enerzijds in Vlaamse, Federale, Europese en internationale projecten in toegepast onderzoek, steeds op vraag van en voor bedrijven en social profit organisaties uit binnen- en buitenland.

Hiervoor zetten we onze onderzoekers in die expert zijn en professioneel het werkveld ondersteunen in hun innovatie.

WST 10 2023

Howest Academy voor een leven lang leren

Howest Academy biedt een ruim en divers aanbod aan navormingen, micro degrees, postgraduaten en verkorte bachelortrajecten.

Deze trajecten worden zowel on campus als online aangeboden. Ze komen tegemoet aan de noodzaak om je eerder verworven competenties levenslang te finetunen of om nieuwe competenties te verwerven.

WST 11 2023

Onze waarden: serve, empower, care

Onze kernwaarden bepalen de kwaliteitscultuur van onze organisatie: hoe we over Howest denken en handelen in relatie tot onze stakeholders, hoe we dagdagelijks met elkaar omgaan. Onze kernwaarden inspireren de missie en de visie van Howest, ze zijn de rode draad in het strategisch plan, ze zijn een toetssteen in elk proces.

Samen aan een kwaliteitscultuur werken impliceert een gedeeld commitment waarbij het beleven van onze waarden bijdraagt aan het verbeteren van de dagelijkse praktijk en de uitstraling van onze hogeschool. Het duidt op een gezamenlijke verantwoordelijkheid, waarbij we ervaringen met elkaar delen, openstaan voor een ontwikkelingsgerichte dialoog en ons eigenaar voelen van de organisatie.

Onze waarden zijn:

  • Serve: handel vanuit een dienstverlenend engagement
  • Empower: versterk de groep en het individu
  • Care: geef oprecht om de ander

Wie is wie

WST Frederik D Hulster v02

Frederik D'hulster

Howest - algemeen directeur

voorzitter overleggroep ICT

BIANKAKUHNE

Bianka Kühne

Howest - Blikopener contact

Wil jij onze collega worden?

Onze hogeschool is boeiend, uitdagend en altijd in verandering, Je voelt de energie echt bruisen. Duik je graag mee in de wereld van onze hogeschool en onze studenten? Dat snappen we. Want wij werken hier ook met veel plezier en flexibileit en leuke collega's.

Verrekijker
33
Openstaande vacatures aan
Hogeschool West-Vlaanderen
Toon mij de vacatures
OKTOBERTELLING 2022 v WEBSITE