Ga verder naar de inhoud
Howest

Howest

24 future proof bachelors, 12 pittige graduaten, bruisende campussen en docenten die je coachen om van je passie je beroep te maken, dat is Howest in een notendop.

WST onderneemt atypisch creatief en ondernemend

Atypisch, creatief, innovatief en ondernemend

Met campussen in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde, profileert Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen zich als atypisch, creatief, innovatief en ondernemend. Bij ons staat de student centraal. Wij doen er alles aan om je talenten met jou te ontdekken en ze in de beste context te laten ontwikkelen. We moedigen ondernemerschap aan en faciliteren dat met extra modules voor wie dit wenst. Dat betekent dat je een eigen bedrijf kunt oprichten terwijl je nog studeert. Heb je een bijzonder statuut, dan bieden we je een kader dat je toelaat om je studies succesvol af te ronden.

WST werkveld in de opleiding

We brengen het werkveld in je opleiding

Howest anticipeert op nieuwe trends die zich in de samenleving en in het werkveld aftekenen. We ontwerpen onze curricula in nauwe samenwerking met de sectoren voor wie ze bestemd zijn. Module na module leer je je toekomstig werkveld grondig kennen, je krijgt opdrachten van en voor het werkveld. We leiden je op tot een startcompetente professional die meteen zijn of haar plaats in het team in kan nemen.

WST Voel goed in je vel

Voel je goed in je vel

We investeren dag na dag in het talent en het welbevinden van onze studenten. In Howest mag je jezelf zijn. We duwen je niet in een keurslijf, we respecteren wie je bent. Datzelfde respect verwachten we ook van jou, naar je medestudenten toe, maar ook naar je docenten en onze medewerkers toe. Onze studenten faciliteren, ook als we moeten overschakelen op onderwijs op afstand, voor onze medewerkers is het vanzelfsprekend. Jullie lectoren zijn jullie eerste aanspreekpunt voor al jullie vragen. Onze talentcoaches vinden met jullie de juiste oplossingen.

WST Niet zo maar uniek

Niet zo maar uniek

Howest biedt een aantal bijzondere opleidingen aan, zoals de bachelor in Digital Arts & Entertainment. DAE kreeg al drie keer de Rookie award voor beste gaming opleiding wereldwijd. We bieden de opleiding zowel in het Engels als in het Nederlands aan.

Ons traject Cyber Security onder Toegepaste Informatica scoort hoog in het gespecialiseerde werkveld.

De bachelor in Toegepaste architectuur maakt van jou de gegeerde medewerker van de architect, de projectontwikkelaar of de bouwfirma.

De bachelors in Sport & Bewegen en Toegepaste Gezondheidswetenschappen beantwoorden aan de vraag van de samenleving om aan preventieve gezondheidszorg te doen.

De bachelor in Industrieel Productontwerpen is helemaal afgestemd op de maakindustrie. Je experimenteert in de ‘mini factory’ van het Industrial Design Center met hout-, metaal- en textielbewerking, 3D-printen, lasercutten, waterstraalsnijden, thermoforming, lassen, keramiek,…

De bachelor in Netwerkeconomie richt zich specifiek op studenten die een rol willen spelen als ondernemer, hetzij door een eigen bedrijf op te richten, hetzij door een game changer te zijn in een ondernemer.

WST altijd o P weg nr de toekomst

Altijd op weg naar de toekomst: toegepaste artificiële intelligentie

Het postgraduaat Applied AI is een unieke opleiding in Vlaanderen en ver daarbuiten. Het gaat om de eerste professionele opleiding in Vlaanderen voor houders van een bachelor- of masterdiploma. In deze opleiding professionaliseren we gedreven werknemers tot leiders met een helikoptervisie op het domein van AI. We ontwikkelen de competenties om kennis en vaardigheden met betrekking tot AI toe te passen, om AI kritisch te benaderen, innovatie en verandering aan te sturen en te handelen als een bekwame, maar kritische, gebruiker van AI-toepassingen.

Howest biedt ook haar studenten een reeks opleidingen aan in Artificiële Intelligentie (AI). Met dit initiatief wil Howest haar studenten een opmerkelijke voorsprong geven na het afstuderen.

Daarnaast worden ook kortdurende trajecten aangeboden voor werknemers uit bedrijven en organisaties die zoekende zijn naar wat AI voor hen kan betekenen.

Internationalisering

Howest hecht groot belang aan de internationale dimensie in haar opleidingen. We leven nu eenmaal in een geglobaliseerde wereld en wie bij ons afstudeert, moet de kans krijgen om een wereldburger te zijn. De tevredenheidsenquêtes die we bij onze studenten afnemen, tonen aan dat zij de internationale inbreng en de mogelijkheid om internationale ervaringen op te doen via stages, seminars of cultuurontmoetingen, zeer waarderen.

Howest heeft een uitgebreid netwerk met boeiende partners. Zo onderhouden wij via het Howest Confuciusinstituut nauwe banden met China.

Howest verwelkomt ook elk jaar een paar honderd studenten uit alle werelddelen. Zij studeren in één van onze Engelstalige opleidingen of ze volgen een semester in het Engels.

WST campussen waar jeje thuisvoelt

Campussen waar je je thuis voelt

Onze campussen zijn ontmoetingsplaatsen waar elke student zijn of haar plekje vindt. Ze zijn a home away from home. Elke campus heeft zijn eigen identiteit. We betrekken onze studenten bij de inrichting en de aankleding van onze campussen.

Geen obstakels zien, maar opportuniteiten. Kansen geven. Talenten tot ontwikkeling brengen. Mensen inspireren om meer uit zichzelf te halen, om de lat hoger te leggen, om te durven doen. To boldly go where no one has gone before.

Lode De Geyter
Algemeen directeur
WST Onderzoek e dienstverlening 2

Onderzoek en dienstverlening

Onderzoek en dienstverlening zijn geïntegreerd in elke opleiding. We vinden het belangrijk om onze studenten een kritische onderzoekshouding bij te brengen. Dat doen we stap voor stap via de onderzoekslijn die in het curriculum ingebouwd is. De bachelorproef draagt bij aan dienstverlening naar het werkveld toe.

Daarnaast heeft Howest op het gebied van onderzoek en maatschappelijke dienstverlening een stevige reputatie opgebouwd in praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek, dienstverlening en permanente vorming; steeds met een focus op het werkveld zowel in binnen- als in buitenland.

Dit vertaalt zich enerzijds in Vlaamse, Federale, Europese en internationale projecten in toegepast onderzoek, steeds op vraag van en voor bedrijven en social profit organisaties uit binnen- en buitenland.

Hiervoor zetten we onze onderzoekers (v/m) in die expert zijn en professioneel het werkveld ondersteunen in hun innovatie.

WST Academy voor LLL

De Howest Academy voor levenslang leren

De Howest Academy biedt een ruim en divers aanbod aan kortlopende bijscholingen (micro degrees), postgraduaten en verkorte bachelortrajecten.

Deze trajecten worden zowel on campus als online aangeboden. Ze komen tegemoet aan de noodzaak om de verworven competenties levenslang te finetunen of om nieuwe competenties te verwerven.

WST SEC Text Bottom

Onze waarden: serve, empower, care

Onze kernwaarden bepalen de kwaliteitscultuur van onze organisatie: hoe we over Howest denken en handelen in relatie tot onze stakeholders, hoe we dagdagelijks met elkaar omgaan. Onze kernwaarden inspireren de missie en de visie van Howest, ze zijn de rode draad in het strategisch plan, ze zijn een toetssteen in elk proces.

Samen aan een kwaliteitscultuur werken impliceert een gedeeld commitment waarbij het beleven van onze waarden bijdraagt aan het verbeteren van de dagelijkse praktijk en de uitstraling van onze hogeschool. Het duidt op een gezamenlijke verantwoordelijkheid, waarbij we ervaringen met elkaar delen, openstaan voor een ontwikkelingsgerichte dialoog en ons eigenaar voelen van de organisatie.

Onze waarden zijn:

  • Serve: handel vanuit een dienstverlenend engagement
  • Empower: versterk de groep en het individu
  • Care: geef oprecht om de ander

Wie is wie

WST LODE DE GEYTER

Lode De Geyter

Howest - algemeen directeur

voorzitter werkgroep internationalisering, overleggroep ICT

BIANKAKUHNE

Bianka Kühne

Howest - Blikopener contact

Wil jij onze collega worden?

Onze hogeschool is boeiend, uitdagend en altijd in verandering, Je voelt de energie echt bruisen. Duik je graag mee in de wereld van onze hogeschool en onze studenten? Dat snappen we. Want wij werken hier ook met veel plezier en flexibileit en leuke collega's.

Verrekijker
34
Openstaande vacatures aan
Hogeschool West-Vlaanderen
Toon mij de vacatures
OKTOBERTELLING 2022 v WEBSITE