Ga verder naar de inhoud

Werken na studeren

Of je met een hogeschooldiploma gegeerd bent op de arbeidsmarkt? Zeker. Naast kennis, doe je namelijk ook heel wat praktijkervaring op tijdens je studies. Denk maar aan stages en leren op de werkvloer. Maar ook aan beroepsgerichte vakken van docenten uit het werkveld. Je verlaat de schoolbanken dus met een gezonde dosis lef, zelfstandigheid en ervaring. En dat loont!

WERK_ECONOMIE
Bijna 98% van de studenten met een hogeschooldiploma is binnen het jaar al aan het werk.
Bron: oktobertelling.be
EXPERTISEDOMEINEN

Praktijkervaring

Leren door te doen is zo krachtig. Want wat je zelf ervaart, vergeet je niet meer. Klinkt dit interessant? Dat is het ook. Aan een hogeschool leer je al doende, met één of beide benen in de praktijk. Er gaat veel aandacht naar werkgericht leren: van beroepsgerichte vakken en ervaren docenten tot stages en werkplekleren – of het nu in een onderneming, een ziekenhuis, een klas of nog ergens anders is. En dit verhoogt je kansen op de arbeidsmarkt, horen we ook van ons netwerk in het werkveld.

Eh B Hotel Brussel081

Ervaren docenten

Jouw docenten komen vaak uit (of staan zelfs nu nog in) het werkveld. Bovendien blijven ze zich altijd bijscholen. Ze kennen het reilen en zeilen van hun vakgebied, en van 'het echte leven' achter de studie. Die ervaring en expertise is goud waard. Goud dat jij meekrijgt op de schoolbanken. Bovendien hebben ze heel wat connecties die jou aan een interessante stageplek of misschien wel een job kunnen helpen.

KVDS 20171213 182721 NIKON D5

Leren, innoveren en internationaliseren

Wil jij jouw talent klaarstomen voor de toekomst? Dat treft, wij ook! Dat is hét grote doel waar we allen samen aan werken: van docenten en studenten tot (inter-)nationale organisaties, onderzoekers en de overheid. Benieuwd hoe?

I Stock 522461692

Een leven lang leren

Wil je werken na je studies? Of net studeren tijdens of na een bepaalde job? Je bent nooit te oud om te leren. Ook nooit te jong, te druk, te anders of wat dan ook. Leren kan altijd en overal. Afgestemd op jouw maat en leven. Wil je werken, studeren en een gezin combineren? Studeren op je 47? Of compleet iets anders leren? Het kan allemaal.

Onze studenten verdienen de beste opleiding. Zo worden zij de beste medewerkers in de jobs van de toekomst.