Ga verder naar de inhoud

Atelier 6 - Odibuddy: Hoe sociale verbinding tussen studenten stimuleren?

Britt Van Cleven
Odisee

Stuvo congres 27 april 2022

ODIBUDDY

Situering

Odibuddy is ontstaan in november 2020 op initiatief van de Algemene Studentenraad (ASR). Een Odibuddy is beschikbaar voor een babbel, wandeling, hulp bij praktische vragen... Kortom een laagdrempelig luisterend oor voor en door studenten binnen Odisee.

De aanleiding van het project was het stijgend aantal vragen van studenten rond enerzijds opleidingsgerelateerde vragen (hoe werkt Toledo, hoe bekijk ik mijn uurrooster etc.) en anderzijds het mentale welzijn (gevoel opgesloten te zijn, angst voor de examens).

Odibuddy is een co-creatie en mede mogelijk gemaakt met de steun van STUVO+, Odisee en onze studenten over alle opleidingen en campussen heen.

Het doel van het Odibuddy-project richt zich voornamelijk op de sociale en academische integratie van nieuwe studenten en eerstejaarsstudenten.

Studenten kunnen bij een Odibuddy terecht voor: een luisterend oor, samen leuke dingen doen, doorverwijzing, praktische vragen en leer- en opleidingsgebonden vragen.

Daarnaast zijn er ook enkele subdoelstellingen:

  • Studenten versterken in het opnemen van een rol naar medestudenten
  • Signaalfunctie van Odibuddy, namelijk een snellere en laagdrempelige opvolging van welzijnsvragen
  • Vergroten van de sociale verbondenheid binnen de hogeschool.
BRITT VAN CLEVEN

Wie is Britt Van Cleven?

Britt Van Cleven is projectmedewerker Odibuddy bij de STUVO van Odisee hogeschool. Zij geeft ondersteuning aan een aantal diensten binnen STUVO.