Ga verder naar de inhoud

Atelier 12 - veerkrachtsessies @KU Leuven

Hilke Dehaes - Antje Simon
MindMates

Studentengezondheidscentrum
KU Leuven

Stuvo congres 27 april 2022

Situering

Naar aanleiding van de coronapandemie werden er vanuit de eenheid 'Psychologen en psychiaters KU Leuven' laagdrempelige en interactieve veerkrachtsessies voor studenten aangeboden. Deze kwamen tot stand in samenwerking met studenten van LOKO.

In de veerkrachtsessies staan studenten in groep stil bij wat hen energie geeft, hoe ze in hun kracht komen, hoe ze omgaan met lichamelijke onrust en stress. Met reflectie- en lichaamsgerichte oefeningen stimuleren we hen om aan de slag te gaan met thema's zoals mindset, compassie, energiebronnen, coping en beweging. De focus ligt op de veerkracht en sociale cohesie van studenten.

Tijdens deze workshop krijg jij meer uitleg over de inhoud van de veerkrachtsessies en ervaringen met het opstarten en aanbieden van zo'n sessies.

Hierbij komen ook een aantal oefeningen aan bod, een reflectie op de werkwijze, evenals de feedback van studenten. Ten slotte wordt er toegelicht hoe dit aanbod kadert binnen een ruimer aanbod aan infosessies, trainingen, peer assisted support en therapie om de sociale cohesie en het mentaal welzijn van studenten vanuit verschillende invalshoeken te versterken.

Werk jij rond dezelfde thema's en wil je ervaringen uitwisselen? Wil je meer te weten komen over veerkracht bij studenten? Of wil je zelf ervaren wat dit thema en de oefeningen bij jou oproepen? Schrijf je dan in voor deze workshop.