Ga verder naar de inhoud
Nieuws

Pandemiematrix

30 nov. 2020

De Vlaamse overheid en de Vlaamse hogescholen formuleren in samenspraak en akkoord van de virologen een aantal essentiƫle randvoorwaarden bij de onderwijsscenario's voor de Vlaamse hogescholen.

De pandemiematrix is op 30 november 2020 geactualiseerd in functie van de maximale inzet om het praktijkonderwijs te kunnen realiseren.

Gerelateerde artikels

VACCINEREN

Aanpak vaccinatie van studenten die stage lopen in zorginstellingen.

7 Feb 2021

Heel wat studenten die een zorgopleiding volgen aan een Vlaamse hogeschool, lopen ook stages in zorginstellingen over heel Vlaanderen. Dat is een essentieel onderdeel van hun opleiding. Maar hoe zit het nu met de vaccinatie van deze studenten? Komen zij nu al in aanmerking en hoe gaat dat dan praktisch?

Verder lezen
VPL BO

Position paper leerladder in de zorg

28 Jan 2021

Verpleegkundige worden? Dat kan momenteel op twee manieren: via de vierjarige bacheloropleiding of de driejarige HBO5-opleiding. Er zijn echter nog heel wat inconsistenties en onduidelijkheden. Daarnaast zijn er ook knelpunten waardoor goede profielen vaak verloren gaan nog voor ze in de zorgsector terechtkomen. Dat willen we graag oplossen, met een eenduidige visie over hoe de leerladder in de zorg er moet uitzien.

Verder lezen
COVID 19 30 03

COVID-19: Welke maatregelen en acties in jouw hogeschool?

7 Dec 2020

Alle Vlaamse hogescholen hebben een pagina volledig gewijd aan de maatregelen in verband met het Corona-virus en COVID 19. Wil je weten welke maatregelen en acties jouw hogeschool neemt? Bookmark dan deze pagina.

Verder lezen