Ga verder naar de inhoud

Ideathon

KMO's krijgen tegenwoordig veel te horen over de voordelen van artificiële intelligentie (AI). Toch voelen veel KMO's zich nog te onzeker om deze technologie zelf te implementeren. Het AI by Example project is opgezet om deze onzekerheid weg te nemen.

Hogeschool PXL

PXL IDEATHON

Waar gaat dit over?

Op ons kennisplatform www.aibyexample.be bieden we KMO's daarom uitgebreide informatie over AI, waaronder praktische AI-cases, een overzicht van potentiële IT-partners en een AI-fichebak. Deze fichebak bevat 32 fiches die beschrijven welke rol AI kan spelen, telkens vertrekkende vanuit het bedrijfsperspectief.

Om KMO's te helpen zelf aan de slag te gaan met AI, hebben we daarnaast het AI-dee canvas ontwikkeld. Tijdens een ideathon ondersteunen we de deelnemers bij het ontdekken van kansen binnen hun eigen bedrijf door middel van het AI-dee canvas. Hiermee genereren ze op een niet-technische manier AI-oplossingen relevant voor hun eigen context.

PXL NIELS QUINTEN

Interesse in dit project?

Wil je meer weten over dit boeiend project, neem dan zeker contact op met met Niels Quinten. Hij vertelt je er alles over.

Bekijk zeker ook de andere AI-ideeën

PUBLICATIE COVERS IMPACT

Onderzoek, dat mag gezien worden!

Met het digitaal magazine "Uitpakken met impact" willen de Vlaamse hogescholen exact dat doen wat de titel beoogt: laten zien (en ook een beetje 'stoefen') van hoe ze ondernemingen en organisaties helpen te professionaliseren en welke impact ze daarmee precies realiseren op de werkvloer.

Wil je precies weten wat er de afgelopen 3 jaar zoal gebeurde op gebied van onderzoek, innovatie en de kennisdeling van al deze opgebouwde expertise? Dan geeft dit digitaal magazine antwoord op deze vragen.