Ga verder naar de inhoud

Starten met AI in je kmo?

Zowat elke kmo zit op een berg data: van sales tot klanten en productie. Met artificiële intelligentie – of kortweg AI – kan die je data gebruiken om heel wat van je uitdagingen op te lossen. Automatisering, voorspellende algoritmes, een betere planning, efficiëntere workflows … Maar hoe begin je er in godsnaam aan? De Vlaamse hogescholen staan klaar om je op weg te helpen.

Screenshot 2022 06 04 at 15 41 37

Flanders AI Forum


Wil je weten wat de onderzoekers van de Vlaamse hogescholen in hun mars hebben op gebied van AI? Kom dan zeker op dinsdag 6 juni naar Antwerpen. Tijdens de tweede editie van het Flanders AI Forum vertellen de onderzoekers tijdens een interessante 'Deep-Dive Sessie - Artificiële intelligentie in jouw werkomgeving?' alles over hun frisse ideeën voor jouw organisatie.

Na de sessie van de hogescholen is er ruim tijd om jouw idee te pitchen bij één van de tafels van onze onderzoekers.


Start met je eigen AI-project


Naast de nodige data, heb je uiteraard de juiste kennis nodig om een AI-project te starten. Dat is waar onze Vlaamse hogescholen je mee kunnen helpen.

Zij hebben namelijk de expertise en kennis in huis om je bij innovatieve projecten te ondersteunen. Alleen hebben zij ook bedrijven zoals die van jou nodig om die kennis in de praktijk uit te voeren. Een ‘match made in heaven’, dus.

8 Deep-Dive projecten tijdens Flanders AI-Forum in Antwerpen

PXL IDEATHON

Ideathon

KMO's krijgen tegenwoordig veel te horen over de voordelen van artificiële intelligentie (AI). Toch voelen veel KMO's zich nog te onzeker om deze technologie zelf te implementeren. Het AI by Example project is opgezet om deze onzekerheid weg te nemen.

Verder lezen
THM IN VIDEO AI

Untapped

Binnen de media- en communicatiesector vraagt het maken van nieuwe content een aanzienlijke investering. Er is nood aan AI-gebaseerde tools en ondersteunende methoden die het (her)gebruik van content over verschillende media ondersteunen en automatiseren.

Verder lezen
VIS SALES

AI voor sales predictie met beperkte historische data

Door AI te gebruiken om de toekomstige sales beter te voorspellen kunnen de Vlaamse KMO's hun productie- en capaciteitsplanning verbeteren, maar ook het inkoopbeleid en voorraadbeheer optimaliseren.

Verder lezen
COLON ORIENT

Orient

Sinds 2013 nodigt de Vlaamse overheid burgers tussen de 50 en 74 jaar uit om deel te nemen aan een bevolkingsonderzoek om dikkedarmkanker op te sporen. Het is belangrijk dat iedereen evenwichtige informatie krijgt over de voor- en de nadelen van een onderzoek naar dikkedarmkanker.

Verder lezen
HGT AI ASSISTED MDM

AI-assisted master data management

Masterdata zijn de niet-transactionele kerngegevens, essentieel voor een organisatie, met product- en materiaalinformatie en ook klant- en leveranciersgegevens als voornaamste voorbeelden. Mede door digitalisering neemt ook de complexiteit en de hoeveelheid te beheren masterdata-attributen toe.

Verder lezen
DASH Tetra Project Affiche

Privacy Preserving Data Sharing

Wist je dat traditionele machine learning, waarbij data van meerdere partijen wordt samengebracht, heel wat privacyrisico's met zich meebrengt?

Verder lezen
WST TRANSFORMER

Unleash your inner artist by combining Generative AI tools

De nieuwste AI modellen voor image generation vragen wat je noemt 'AI prompt engineering'-kennis. Het is behoorlijk complex om de prompt zo vorm te geven dat de resulterende afbeelding mooi is en voldoet aan de verwachtingen.

Verder lezen
UCL GPT Academy logo RE

GPT Academy

GPT Academy – een onderzoeks- en dienstverleningsproject van UC Leuven-Limburg R&E – helpt Leuvense en Limburgse kmo’s om generatieve AI-tools zoals ChatGPT in te zetten in hun dagelijkse werking.

Verder lezen

Hoe gaan we te werk?

Blikopener helpt je in een aantal eenvoudige stappen:

  • Tijdens een intake-gesprek met het helder formuleren van je vraag of probleem. Zo krijg je inzicht in hoe je kan samenwerken met hogescholen.
  • Via eerstelijnsadvies delen de experts hun praktijkgerichte innovatieve kennis over jouw thema. Dit advies is gratis en neemt minder dan een halve dag in beslag.
  • Of misschien is een thematische sessie meer iets voor jou? Vragen die jij hebt, leven wellicht ook bij anderen. Via een groepsgesprek brengt Blikopener verschillende stakeholders samen: ondernemingen, organisaties, financiers, overheid, klanten … om over een bepaald thema te debatteren.
  • De eenmalige kennisoverdracht tussen experts kan eventueel leiden tot een samenwerking met één of meerdere hogescholen. Indien de kennis of capaciteit niet aanwezig is, wordt er doorverwezen naar andere innovatiepartners.
BO STEPS

Meer weten over Blikopener?

Elke hogeschool heeft een single point of contact: een centrale contactpersoon die zich persoonlijk over je vraag zal buigen en die je zo snel mogelijk de juiste informatie zal bezorgen. Weet je niet precies bij welke hogeschool je terecht kan? Stel je vragen over inhoudelijke thema’s of de samenwerking met de hogescholen aan Ria Bollen, het centraal aanspreekpunt van de Vlaamse Hogescholenraad.


Alain Monnens

Alain Monnens

Vives - Blikopener contact
BIANKAKUHNE

Bianka Kühne

Howest - Blikopener contact
DONDEYNE PIETER

Pieter Dondeyne

KDG - Blikopener contact
CAROLINE ROBERT

Caroline Robert

Thomas More - Blikopener contact
IMG 5726

Eva Brodelet

AP Hogeschool Antwerpen - Blikopener contact
FRANK VOLS

Frank Vols

PXL - Blikopener contact
GEERTPOTTERS

Geert Potters

Antwerp Maritime Academy - Blikopener contact
202012 foto JDL

Justine De Leersnyder

Erasmushogeschool Brussel - Blikopener contact
MANDYCLAESSENS

Mandy Claessens

Arteveldehogeschool - Blikopener contact
STEPHANIE BEGHEIN

Stefanie Beghein

Odisee - Blikopener contact
STEFAN LYCOPS

Stefan Lycops

UCLL - Blikopener contact
VALERY DESMED Tjpg

Valery De Smedt

LUCA - Blikopener contact
VEERLE LAMOTE

Veerle Lamote

HOGENT - Blikopener contact
Screenshot 2021 02 10 at 10 22 20

Overtuigd? Neem contact op met een hogeschool in je buurt

Blikopener kan jouw onderneming of organisatie naar een hoger niveau tillen. Ondertussen hebben al bijna 10.000 bedrijven gebruik gemaakt van Blikopener. De expertisedomeinen zijn dan ook heel uitgebreid. Overtuigd?

PUBLICATIE COVERS IMPACT

Onderzoek dat mag gezien worden

Met het digitaal magazine "Uitpakken met impact" willen de Vlaamse hogescholen exact dat doen wat de titel beoogt: laten zien (en ook een beetje 'stoefen') van hoe ze ondernemingen en organisaties helpen te professionaliseren en welke impact ze daarmee precies realiseren op de werkvloer.

Wil je precies weten wat er de afgelopen 3 jaar zoal gebeurde op gebied van onderzoek, innovatie en de kennisdeling van al deze opgebouwde expertise? Dan geeft dit digitaal magazine antwoord op deze vragen.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4