Ga verder naar de inhoud

Unleash your inner artist by combining Generative AI tools

De nieuwste AI modellen voor image generation vragen wat je noemt 'AI prompt engineering'-kennis. Het is behoorlijk complex om de prompt zo vorm te geven dat de resulterende afbeelding mooi is en voldoet aan de verwachtingen.

Howest

WST TRANSFORMER

Waar gaat dit over?

Het risico is dat je een heleboel dingen vergeet zoals stijl, artiest, omgeving… Vaak is er redelijk veel oefening nodig eer je deze prompts op de goede manier kan schrijven. Door verschillende generatieve modellen te combineren kan je via AI dit proces vereenvoudigen.

Zo zie je wat je moet aanpassen en verder vormgeven om het genereren van afbeeldingen en kunst te vereenvoudigen. Het genereert ook ‘negatieve tekst’, over zaken die je moet vermijden bij het genereren van mooie afbeeldingen. Voorbeeld, zie afbeelding hieronder.

Een simpel “house on a hill” resulteert in een mooi schilderij waar de AI Suggereert waar je allemaal mee kan spelen. Het AI model neemt hier de rol op van mentor waar het model je aanleert hoe je snel een prompt kan schrijven.

Een extra stap, die de volledige afbeelding segmenteert, is ook toegevoegd. Zo kan uiteindelijk de stap gemaakt worden naar automatisch data genereren en dit automatisch labelen. Iets dat in een industriële context dan weer nuttig is om dmv. synthetische data nieuwe AI modellen te trainen en te finetunen.

In de achtergrond werken Stable Diffusion, een customized GPT model en SegmentAnything samen.

WST JENS

Interesse in dit project?

Wil je meer weten? Neem dan zeker contact op met Jens Krijgsman van Howest. Hij vertelt je graag meer over dit project.

Bekijk ook de andere AI-ideeën

PUBLICATIE COVERS IMPACT

Onderzoek, dat mag gezien worden!

Met het digitaal magazine "Uitpakken met impact" willen de Vlaamse hogescholen exact dat doen wat de titel beoogt: laten zien (en ook een beetje 'stoefen') van hoe ze ondernemingen en organisaties helpen te professionaliseren en welke impact ze daarmee precies realiseren op de werkvloer.

Wil je precies weten wat er de afgelopen 3 jaar zoal gebeurde op gebied van onderzoek, innovatie en de kennisdeling van al deze opgebouwde expertise? Dan geeft dit digitaal magazine antwoord op deze vragen.