Ga verder naar de inhoud

AI-assisted master data management

Masterdata zijn de niet-transactionele kerngegevens, essentieel voor een organisatie, met product- en materiaalinformatie en ook klant- en leveranciersgegevens als voornaamste voorbeelden.
Mede door digitalisering neemt ook de complexiteit en de hoeveelheid te beheren masterdata-attributen toe.

HOGENT

HGT AI ASSISTED MDM

Waar gaat dit over?

Dit stelt bedrijven voor de uitdaging het gebruik van masterdata beter te organiseren: nu is dit dikwijls een traag en arbeidsintensief proces waarbij vaak voor honderden velden een waarde moet worden ingegeven of waarbij data uit verschillende, niet altijd onderling consistente, bronnen wordt gecombineerd, waardoor kwaliteitsproblemen ontstaan.

Met dit project willen we meer inzichten creëren in het belang van kwalitatieve masterdata en willen we met behulp van een nieuwe tool een aanzet geven om foutieve masterdata automatisch op te sporen én bovendien een correctie voorstellen, voorzien van een begrijpbare reden hiervoor.

Dit laatste moet het vertrouwen van de gebruiker in de oplossing garanderen en kadert in de context van explainable AI waarbij AI systemen aangeven hoe ze tot een bepaalde conclusie zijn gekomen.

HGT JOHAN MARIO

Interesse in dit project?

Johan Decorte, Mario Verstraeten en Stijn Lievens vertellen je maar al te graag alles over dit project. Contacteer hen nu nog.

Bekijk ook de andere AI-ideeën!

PUBLICATIE COVERS IMPACT

Onderzoek, dat mag gezien worden!

Met het digitaal magazine "Uitpakken met impact" willen de Vlaamse hogescholen exact dat doen wat de titel beoogt: laten zien (en ook een beetje 'stoefen') van hoe ze ondernemingen en organisaties helpen te professionaliseren en welke impact ze daarmee precies realiseren op de werkvloer.

Wil je precies weten wat er de afgelopen 3 jaar zoal gebeurde op gebied van onderzoek, innovatie en de kennisdeling van al deze opgebouwde expertise? Dan geeft dit digitaal magazine antwoord op deze vragen.