Ga verder naar de inhoud

ICT-webinar: Securing your external collaboration in Microsoft Teams

18 september 2024 - 10:30 — 12:30
Online event
gratis voor IT-specialisten en IT-lesgever aan de Vlaamse hogescholen en Vlaamse universiteiten
Organisator: Een samenwerking tussen Academic Software en Vlaamse Hogescholenraad

Doelgroep: IT-specialisten, IT-lesgevers aan de hogescholen en universiteiten.

ICT WEBINAR 2024

Samenwerken in projectteams gebaseerd op een gemeenschappelijk thema is natuurlijk al deel van onze dagelijkse routine. Wanneer je deel bent van een team, is dat niet altijd met eigen collega’s maar ook met klanten, partners of leveranciers. Microsoft 365 ondersteunt deze manier van samenwerken door het kunnen delen van documenten met externe gebruikers omdat je met het toevoegen van gastaccounts aan een team binnen Microsoft Teams, waardoor je samen kunt schrijven en samen kunt werken. Het op een veilige manier delen van documenten en data met externe gebruikers vereist extra controles. Het is de verantwoordelijkheid van een IT-afdeling om een juiste balans te vinden tussen veilig en productief werken.

In deze sessie wordt uitgelegd op welke manieren je praktisch een dergelijke veilige omgeving bouwt binnen je Microsoft 365 tenant. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruiken van Entra AD B2B Collaboration, Microsoft Information Protection (MIP) en Data Loss Prevention (DLP).

Deze sessie is heel praktisch ingericht en laat met behulp van demo’s en voorbeelden zien hoe je met deze middelen kunt omgaan.

Opgelet

Als IT-specialist of lesgever IT aan een hogeschool of universiteit is de sessie voor jou helemaal gratis.
Kan je door omstandigheden niet aanwezig zijn? Laat ons dit dan ten laatste op vrijdag 13 september 2024 weten. Stuur hiervoor een e-mailbericht naar myriam.slock@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden, rekenen wij een no show fee aan van 50 euro.

BRAM DE JAGER

Lesgever

Bram De Jager

Bram is een ervaren en enthousiaste spreker. Met zijn jarenlange ervaring in de IT- en dienstenindustrie, heeft hij een mooi track record opgebouwd als Microsoft 365-architect. Bram heeft daarnaast uitstekende kennis van onderwerpen als Office 365, Teams and SharePoint. Hij is erkend als Microsoft Most Valuable Professional (MVP) en beschikt over een Microsoft Certified Master (MCM) certificering. Bram is als spreker goed in staat om zijn gehoor op een gemotiveerde manier mee te nemen op een reis door de technologie. Hij is daarbij voor een interactieve benadering en schuwt moeilijke vragen niet.

ACADEMIC SOFTWARE LOGO

In samenwerking met