Ga verder naar de inhoud

Boost jouw onderzoek met ChatGPT

14 mei 2024 - 10:00 — 12:00
30 mei 2024 - 09:00 — 12:00
30 mei 2024 - 13:00 — 16:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers - Anderen: 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad

Doelgroep: Onderzoekers die hun onderzoeksproces willen optimaliseren om te focussen op de essentie. Geen voorkennis nodig voor sessie 1, wel voor sessie 2 en 3.

Doelstelling: Zet ChatGPT in als assistent bij je onderzoeksproces. Je leert de tool onder andere in te zetten als ondersteuning bij het uitvoeren van je literatuurstudie, het schrijven van voorstellen, het gebruik van computerprogramma's, en het dissemineren van je resultaten.

CHATGPT
volzet

Er zijn in totaal drie vormingssessies rond ChatGPT: 1. Introductiesessie (basis, geen voorkennis nodig), 2. Onderzoeksassistent (basiskennis nodig, of sessie 1 gevolgd) en 3. Disseminatie (basiskennis nodig, of sessie 1 gevolgd). Je kan ze apart volgen, of inschrijven voor alle drie: zie keuze-opties bij inschrijving.

Sessie 1 (basis) is een introductiesessie rond ChatGPT.
We overlopen wat generatieve AI is, leggen uit hoe ChatGPT werkt en bespreken de limiteringen van de tool. Je leert wat een prompt is, hoe die eruit moet zien en wat je kan doen met ChatGPT.

Sessie 2 belicht het gebruik van ChatGPT tijdens je onderzoek.
Achteraf kan je de tool zelf gebruiken om je efficiëntie te verhogen bij jouw literatuurstudie, bij het schrijven van onderzoeksvoorstellen, maar ook bij dataverwerking en het gebruik van software zoals Excel, Python, R, en SPSS. (!) Hier is basiskennis voor nodig, of je volgde reeds sessie 1.

Sessie 3 draait rond onderzoeksdisseminatie.
Hoe ChatGPT kan helpen bij het genereren van copy voor persberichten, blogs, socialemediaposts en webteksten? Daarnaast experimenteer we ook met AI-afbeeldingsgeneratie om visuals te creëren bij content. (!) Hier is basiskennis voor nodig, of je volgde reeds sessie 1.

Opgelet

Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks tot en met drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

BAUWENS MICHAEL

Lesgevers

Michael Bauwens is onderzoeker NLP en generatieve AI binnen GPT Academy. Hij werkte de afgelopen jaren op verschillende projecten rond taaltechnologie, waar hij aan de hand van Python en R onderzoeksdata heeft geanalyseerd. Binnen Hogeschool UCLL doceert hij communicatievakken en is hij als onderzoeker taaltechnologie verbonden aan het expertisecentrum Smart Organisations en Digital Solutions.

HANA VAN ELST

Hana Van Elst is HR-Expert binnen GPT Academy. Als arbeids- en organisatiepsycholoog met een passie voor HR is ze op de hoogte van de nieuwste trends in het domein van HR. Daarnaast heeft ze ervaring in (kwalitatief) onderzoek door middel van onderzoeksprojecten aan KU Leuven. Binnen Hogeschool UCLL doceert ze vakken zoals "Loopbaanbeheer" & "Data Analytics" aan de opleiding Human Resources Management en ze is als onderzoeker HR verbonden aan het expertisecentrum Smart Organisations.