Ga verder naar de inhoud

Conflictbeheersing en Agile Framework in onderzoekscontext

21 maart 2022 - 09:00 — 17:00
22 maart 2022 - 09:00 — 17:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Wil je conflicten beter managen en oplossen? Jouw team en Agile Frameworkcompetenties verbeteren? Dan is deze meerdaagse workshop iets voor jou.

Doelgroep: (Senior) onderzoekers en onderzoekcoördinatoren.

Sessie in het Engels.

2022 03 CONFLICTBEHEERSING VOLZET
volzet

Na deze vier halve dagen begrijp je de Agile-waarden en -principes en ben je voorbereid op de Agile Mindset in onderzoek. Je herkent conflictdynamiek, analyseert conflicten en handelt oplossingsgericht.

  1. Agile Framework-strategieën: vroeg en vaak data leveren
  2. Agile Mindset: blijven groeien, evolueren en reflecteren
  3. Conflictdynamiek en analysetools
  4. Tools voor conflictbeheersing en -oplossing

Modules 1+2: Hoe gebruik je Agile in de wetenschap? Je krijgt een praktisch, interactief inzicht en leert de basis aan de hand van scrum-methodologie en design thinking. Agile werken is geen magische tool, wel een inspirerend startpunt voor onderzoekmanagement. Je ontdekt belangrijke en verborgen talenten in een succesvol agile-team. We analyseren jouw persoonlijke wendbaarheid (basics agile mindset).

Modules 3+4: Een verschil in persoonlijkheid, communicatiestijl, doelen of gedrag kan leiden tot tijdrovende, destructieve conflicten. Dit weegt op de motivatie en prestatie van de betrokken partijen, bij wie er steeds meer onbegrip ontstaat. Neem elke confrontatie constructief aan met succesvolle conflictoplossingen zoals perspectiefverandering, conflictanalyse en zelfmanagement.

Opgelet

Als onderzoeker aan de hogeschool is de sessie voor jou helemaal gratis. Voor ons niet, want als organisator vergoeden wij de lesgever. Kan je door omstandigheden dus niet aanwezig zijn? Laat ons dit dan vijf werkdagen voor de vorming weten. Stuur hiervoor een mail naar lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden, rekenen wij 50 euro kosten aan per gemiste sessie.

Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.

BRANDSTETTER DUYGU

Lesgevers

Duygu Brandstetter studeerde pedagogiek met een focus op volwasseneneducatie en sociale psychologie.
Ze werkt al meer dan 15 jaar in personeelsontwikkeling: van hr-medewerker in grote bedrijven (2004-2007) tot afdelingsverantwoordelijke van ‘Soft Skills for Mechanical Engineers’ aan de
Technische Universiteit van München.
Sinds 2013 is ze freelance coach en trainer, met ervaring in verschillende industrieën (zoals universiteiten, bedrijven, start-ups en stadsbesturen) en een focus op Agile werken/Agile zijn, persoonlijke wendbaarheid, Agile leiderschap en Agile projectmanagement.

THIEL MONIKA MARIA

Monika Maria Thiel studeerde theologie, arbeids- en organisatiepsychologie, psycholinguïstiek en interculturele communicatie en behaalde kwalificaties in commerciële bemiddeling, collaboratieve praktijk, het Graves Values System, systemisch toezicht en consulting.
Als coach, trainer, facilitator en bemiddelaar helpt ze de juiste waarden ontwikkelen bij individuen, (internationale) teams en organisaties die verwikkeld zijn in veranderingsprocessen. Zo draagt ze bij om het volledige potentieel te ontsluiten, conflicten constructief op te lossen, veranderingen te managen op een creatieve en productieve manier en, uiteindelijk, doelen te bereiken.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4