Ga verder naar de inhoud

Tools voor dataverwerking en -analyse

19 mei 2022 - 09:00 — 11:30
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Welke tools zijn er voor de verwerking en statistische analyse van kwantitatieve data? Je krijgt een overzicht en demo van zowel betalende als gratis en opensource tools. Na deze sessie weet je welke tools het best passen bij jouw situatie en onderzoekdata.

Doelgroep: Onderzoekers die kennis willen maken met uiteenlopende tools voor dataverwerking en -analyse.

DATAVERWERKING

Welke tools voor dataverwerking en -analyse zijn het meest geschikt voor jouw onderzoek? In deze sessie krijg je een overzicht van de functionaliteit van tools voor (statistische) dataverwerking. En leer je over hun voor- en nadelen.

Volgende onderdelen komen aan bod:

  • Wat is goed databeheer? En hoe doe je dat?
  • Welke tools kan ik gebruiken voor mijn onderzoek? We overlopen zowel de meer gangbare als de open source en gespecialiseerde licentieprogramma’s.
  • Demo’s van de functionaliteit van verschillende tools.

Opgelet

Als onderzoeker aan de hogeschool is de sessie voor jou helemaal gratis. Voor ons niet, want als organisator vergoeden wij de lesgever. Kan je door omstandigheden dus niet aanwezig zijn? Laat ons dit dan vijf werkdagen voor de vorming weten. Stuur hiervoor een mail naar lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden, rekenen wij 50 euro kosten aan per gemiste sessie.

Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.

DE KEYZER WILLEM

Lesgever

Willem De Keyzer is coördinator van het Centre for Applied Data Science (CADS), één van de twaalf onderzoekscentra van HOGENT. Hij is doctor in de medische wetenschappen en is als docent humane voeding en gezondheid verbonden aan het departement industriële wetenschappen en biotechnologie.

Hij doceert onder meer onderzoeksmethoden, voedingsepidemiologie en toegepaste statistiek aan bachelorstudenten in het departement gezondheidszorg. Hij heeft een passie voor data-analyse en meer dan 15 jaar ervaring met de uitvoering en coördinatie van (internationale) onderzoeksprojecten.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4