Ga verder naar de inhoud

Datavisualisatie

29 november 2021 - 09:30 — 12:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Je leert hoe je data grafisch kan voorstellen op een originele, zinvolle en prikkelende manier. En dat is vaak een meerwaarde voor je doelpubliek. We tonen visualisatietools waarmee je zelf aan de slag kan. We gaan ook dieper in op datavisualisatie als onderzoeksmethode.

Doelgroep: Beginnende hogeschoolonderzoekers

DATA GEURENKLEUREN VOLZET
volzet

Waarom is datavisualisatie zo belangrijk? Dat ontdek je hier, onder meer aan de hand van goede en slechte voorbeelden van grafische datavoorstellingen. Je leert zelf data voorstellen in verschillende tools. En komt meer te weten over datavisualisatie als onderzoeksmethode.

We beoordelen infographics en bekijken hoe ze het verhaal kunnen onderbouwen dat naar boven komt uit de voorgestelde data. Daarnaast ga je zelf aan de slag met manieren om data origineel en effectief te presenteren. Wie wil, mag hiervoor eigen data gebruiken. Wie niet met eigen data werkt, krijgt van ons een set oefendata.

Opgelet

Als onderzoeker aan de hogeschool is de sessie voor jou helemaal gratis. Voor ons niet, want als organisator vergoeden wij de lesgever. Kan je door omstandigheden dus niet aanwezig zijn? Laat ons dit dan vijf werkdagen voor de vorming weten. Stuur hiervoor een mail naar lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden, rekenen wij 50 euro kosten aan per gemiste sessie.

Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.

GEERT POTTERS

Lesgevers

Geert Potters maakt deel uit van het corrosieteam van de Hogere Zeevaartschool Antwerpen, en is
tegelijk coördinator onderzoek voor de hogeschool.

Deze plantenfysioloog vond zijn weg naar de maritieme sector, waar hij momenteel verbindingen zoekt tussen biologie (micro-organismen) en de scheepvaartwereld, en toekomstige kapiteins enthousiasmeert voor duurzame ontwikkeling en een groenere wereld.

SAAR VAN OVERFELT

Saar Van Overfelt werkt aan Hogeschool Gent als onderzoeker en praktijklector in de opleiding biomedische laboratoriumtechnologie. Binnen het onderzoekscentrum Health and Water Technology doet ze onderzoek naar de behandeling van bacteriële infecties met behulp van bacteriofagen. Tijdens het onderzoek raakte ze geïnteresseerd in het voorstellen van data op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4