Ga verder naar de inhoud

Datavisualisatie als tool bij onderzoek en communicatie

10 november 2022 - 09:30 — 12:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Je leert hoe je data grafisch kan voorstellen op een originele, zinvolle en prikkelende manier. Dat is vaak een meerwaarde voor je doelpubliek. We tonen visualisatietools waarmee je zelf aan het werk kan. En we gaan dieper in op datavisualisatie als onderzoeksmethode.

Doelgroep: beginnende onderzoekers

DATA GEURENKLEUREN VOLZET
volzet

We bekijken datavisualisatie als onderzoeksmethode. En je krijgt antwoorden op vragen als: Waarom wil je data visualiseren? Wat zijn goede en slechte grafische voorstellingen van data? Welke tools kan je gebruiken om zelf data voor te stellen?

We beoordelen verschillende infographics. En bekijken samen hoe ze het verhaal onderbouwen dat naar boven komt uit de voorgestelde data. Je gaat ook zelf aan de slag met manieren om data origineel en effectief te presenteren. Wie wil, mag hiervoor eigen data gebruiken. Wie niet met eigen data werkt, krijgt een set standaard oefendata.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als onderzoeker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen vooraf aan de vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

Indien je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen of je hebt een geldige reden van afwezigheid vervalt de no show fee. Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever.


Na afloop ontvang je een attest van deelname.

POTTERS GEERT

Lesgever

Geert Potters is coördinator onderzoek voor de Antwerp Maritime Academy en maakt ook deel uit van het corrosieteam van de hogeschool. Zijn liefde voor wetenschap is zo groot dat hij ze graag deelt met alle geïnteresseerden, via datavisualisatie of een podcast bijvoorbeeld.

Geert is plantenfysioloog maar vond zijn weg naar de maritieme sector. Daar zoekt hij momenteel verbindingen tussen biologie en de scheepvaartwereld, en enthousiasmeert hij toekomstige kapiteins voor een duurzame, groenere wereld.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4