Ga verder naar de inhoud

Experimenteel design: wat en hoe?

4 maart 2024 - 09:30 — 12:00
Online event
50 euro per sessie - Gratis voor hogeschoolmedewerkers
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Wanneer gebruik je een experimenteel design? En hoe pak je dit concreet aan? Deze vorming geeft je de nodige handvaten en gaat dieper in op het waarom van de verschillende stappen van het experimenteel design.

Doelgroep: Onderzoekers die overwegen om een (quasi-)experimenteel design te gebruiken.

EXPER DESIGN

Deze basisvorming gaat dieper in op het experimenteel design. Wanneer gebruik je dit design? Wat zijn de voor- en nadelen? Wat is een goed experimenteel design? Hoeveel cases heb je nodig? Hoe pak je randomisatie aan? Wat is een intention to treat-analyse? Hoe beïnvloeden afwijkingen van het ideaaltype de interne geldigheid? We staan stil bij quasi-experimentele designs. En je leert rapporteren over onderzoek met een experimenteel design.

De theorie wordt geïllustreerd met concrete voorbeelden uit de praktijk. Je krijgt ook de kans om vragen te stellen over je eigen onderzoek. Wil je eerder weten hoe je de data analyseert die je verzamelde met een experimenteel design? Dat komt niet aan bod in deze vorming.

Opgelet

Vormingen zijn gratis voor jou als onderzoeker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen vooraf aan de dag waarop de vorming plaatsvindt of vooraf aan de eerste dag van een meerdaagse vorming. Voor het annuleren van de volgende dag van een meerdaagse vorming, wanneer dag 1 al gepasseerd is, zal er ook een no show fee (50 euro) aangerekend worden. Annuleren kan énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

Indien je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen of je hebt een geldige reden van afwezigheid vervalt de no show fee. Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

PEERSMAN WIM

Lesgever

Wim Peersman is doctor in de medische wetenschappen en master in de sociologie. Als onderzoekscoördinator bij Odisee hogeschool heeft hij veel ervaring met het superviseren van onderzoeksprojecten en het begeleiden van promovendi en junior onderzoekers.
Hij is docent onderzoeksmethoden en deed onder meer onderzoek in het domein van zorgbehoefte en -kwaliteit.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4