Ga verder naar de inhoud

Matchmaking Event: Green Deal Anders verpakt.

30 juni 2021 - 09:30 — 11:30
Online event
Gratis
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad, Ovam, VIL, Comeos, Fevia Vlaanderen en DETIC

Doelstelling: De bedoeling is om kennis te maken met elkaar, samen na te denken en elkaar te inspireren over actuele en toekomstige thema's en hoe onderzoek kan bijdragen aan het vinden van oplossingen. Wat is de impact van de Green Deal? Wat kan ik binnen mijn organisatie realiseren? Waar kunnen we het verschil maken?

Doelgroep: ondernemers die op zoek zijn naar een geschikte partner in de hogescholen om een innovatief idee rond preventie (weglaten van de verpakking, transport in bulk) en hergebruik van verpakkingen, ... uit te werken. Onderzoekers die een geschikte partner in de ondernemingen zoeken om hun projecten vorm te geven.

GREEN DEAL

Op woensdag 30 juni organiseren de Vlaamse Hogescholenraad - Blikopener, OVAM, VIL, Comeos, Fevia Vlaanderen en DETIC via Conversation Starter een Matchmaking Event.

Verpakkingen zijn belangrijk. Toch zijn niet alle verpakkingen even noodzakelijk en kunnen producten ook anders worden verpakt. Omdat we duurzamer moeten omspringen met onze grondstoffen, verlegt de Green Deal Anders Verpakt de focus van inzameling en recyclage naar andere distributie- en consumptiemodellen. We denken daarbij expliciet aan preventie (weglaten van de verpakking, transport in bulk) en hergebruik van verpakkingen. Natuurlijk streven we hierbij ook naar een verminderde milieu-impact.

Zo’n ketenverandering breng je niet alleen tot stand. Daarom nodigen we naast alle onderzoekers aan de hogescholen ook alle ondernemers, steden en gemeenten en andere kennisinstellingen uit die hierop willen inzetten. Om netwerking te bevorderen. Om vanuit je eigen onderneming een steentje bij te dragen aan dit proces. Om het verschil maken. Om samen noden te detecteren en ideeën over oplossingen af te toetsen. Om elkaar te inspireren over actuele en toekomstige projecten. En wie weet word je geprikkeld om deel te nemen aan de Green Deal Anders Verpakt?

Je merkt het vast: dit wordt super-interessant en hier mag je niet op ontbreken! Noteer nu de datum en uur in je agenda en laat ons weten dat jij ook aanwezig zal zijn.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4