Ga verder naar de inhoud

Heerlijk helder schrijven voor onderzoekers

22 juni 2023 - 09:00 — 16:30
Online event
Gratis voor hogescholenmedewerkers
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Heb je een prachtig onderzoeksonderwerp in gedachten, maar krijg je je ideeën niet helder op papier? Dan is deze vorming iets voor jou. In enkele uren krijg je bruikbare tips aangereikt om meteen duidelijkere en succesvollere teksten te schrijven

Doelgroep: Onderzoekers die helder en duidelijk willen schrijven (schrijfstijl), onder andere voor projectaanvragen.

HELDER SCHRIJVEN
volzet

Wanneer je een projectaanvraag schrijft, is je schrijfstijl uiterst belangrijk. Maar wat is een goede tekst? In deze vorming krijg je enkele handige tips en tricks om je teksten snel naar een hoger niveau te tillen.

Concreet komen volgende zaken aan bod: je leert ontsporende zinnen en tangconstructies vermijden – dat klinkt moeilijk maar het wordt helder in de vorming, beloofd! Je krijgt te horen waar en hoe je best leestekens gebruikt en wanneer je wel of geen nominalisaties en passieve zinnen schrijft. Daarnaast overlopen we een aantal veelgemaakte fouten tegen spelling en woordgebruik. En krijg je tips voor een heldere opbouw van je tekst.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks t.e.m. drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

ELBERS ASTRID

Lesgever

Astrid Elbers is schrijftrainer bij Scriptorij. Zij is doctor in de geschiedenis (Universiteit Leiden) en heeft een diploma toegepaste taalkunde (Erasmushogeschool Brussel).
Er staan verschillende wetenschappelijke artikels en enkele boeken op haar naam. Ondertussen heeft ze een jaren ervaring als docent Nederlands als tweede taal en als docent academisch Nederlands aan enkele hogescholen.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4