Ga verder naar de inhoud

Meer impact met je (praktijkgericht) onderzoek dankzij Open Science

30 april 2024 - 10:00 — 12:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: In deze infosessie verkennen we de principes en onderdelen van Open Science. Er wordt op zoek gegaan naar praktische mogelijkheden die jij zelf kan toepassen en hoe Open Science je kan helpen om meer impact te creëren met je (praktijkgericht) onderzoek.

Doelgroep: Onderzoekers die de principes van Open Science willen leren kennen.

OPEN SCIENCE

Open Science streeft ernaar om onderzoek open te stellen en combineert verschillende praktijken die ervoor zorgen dat onderzoeksprocessen transparanter en reproduceerbaar worden, dat output toegankelijk en herbruikbaar gemaakt worden en het bevordert samenwerking. Het omvat praktijken die betrekking hebben op alle fasen van onderzoek, zoals: goed beheer van onderzoeksgegevens, het gebruik van open source software, het delen van data of programmacode, Open Access, …

Open Science biedt voordelen voor jezelf als onderzoeker, voor andere onderzoekers, maar ook voor de samenleving als geheel. In deze infosessie verkennen we de principes en onderdelen van Open Science. Er wordt op zoek gegaan naar praktische mogelijkheden die jij zelf kan toepassen en hoe Open Science je kan helpen om meer impact te creëren met je onderzoek.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks tot en met drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

KIM STERCKX

Lesgever

Kim Sterckx is expert Research Data Management (RDM). Haar voornaamste focus ligt op het ondersteunen van de hogescholen en de partnerinstellingen van Associatie KU Leuven op vlak van RDM en Open Science.
Ze is tevens lid van het RDM-competentiecentrum van KU Leuven.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4