Ga verder naar de inhoud

Lean management in praktijk

10 oktober 2022 - 09:00 — 13:00
Online event
Gratis voor hogescholenmedewerkers
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Tijdens deze opleiding leer je concrete methodieken om verspillingen te identificeren en elimineren. Duik in de wereld van Lean Management.

Doelgroep: Onderzoekers aan de hogescholen. Geen specifieke voorkennis nodig.

LEAN MANAGEMENT

Je leert in deze interactieve sessie hoe je Lean-verbetertechnieken toepast op concrete praktijkvoorbeelden, die eenvoudig te spiegelen zijn aan elke werkomgeving. De vorming verloopt in drie delen.

In deel 1 krijg je een introductie tot Lean Management. Je maakt kennis met Lean-concepten en verspillingen aan de hand van een interactieve simulatie-oefening. En je krijgt een stappenplan om zelf Lean toe te passen in je eigen werkomgeving.

Deel 2 leert jou methodieken om zelf de huidige situatie of het huidige proces in kaart te brengen. Van flowcharts tot een spaghettidiagram en Value Stream Map.

Tijdens deel 3 gebruik je interactieve brainstormingtechnieken om gestructureerd situaties en problemen te analyseren in groep. We gaan ook dieper in op verschillende technieken om medewerkers te betrekken bij veranderingen.

Op het einde van de sessie kan je – als ‘Lean Yellow Belt’ – concreet aan de slag met deze tools.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als onderzoeker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met 5 werkdagen vooraf aan de vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

Indien je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen of je hebt een geldige reden van afwezigheid vervalt de no show fee. Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever.

DE GROOF VAN BAUW El

Lesgevers

Helena Van Bauwel en Geert De Groof zijn getraind en gecertificeerd als ‘Lean Black Belts’.
Beide lesgevers pasten al organisatiebreed Lean-methodieken toe binnen verschillende disciplines in de gezondheidssector – met baanbrekende resultaten, zowel in operationele als ondersteunende diensten. Geert en Helena zijn beide projectleiders die deel uitmaken van een centraal team dat diverse (Lean-)projecten trekt binnen GZA ziekenhuizen. Ze geven frequent les in vaardigheden voor Lean en Project Management.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4