Ga verder naar de inhoud

Leidinggeven binnen projecten

25 mei 2023 - 10:00 — 17:00
Vlaamse Hogescholenraad
Ravensteingalerij 27
Brussel
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Als onderzoeker stuur je vaak anderen aan binnen jouw project, ook als je geen leidinggevende bent. Hoe doe je dat best? Welke tools helpen je? En wat zijn de valkuilen? Deze praktijkgerichte vorming geeft je tips om (nog) beter te communiceren en motiveren.

Doelgroep: jonge en ervaren onderzoekers zonder voorkennis, liefst met concrete projectervaring

LEIDINGGEVEN

Hoe krijg je mensen mee in jouw project? “Leiderschap is de kunst om anderen te laten doen wat jij wil dat gedaan wordt … omdat ze dat zelf willen”, zei D. Eisenhower. En daarrond draait deze vorming. Je ontdekt de kunst om goed te communiceren en mensen te motiveren, waardoor ze enthousiast en gericht meewerken.

Je duikt dieper in interessante theorieën en leert ze gebruiken in de praktijk: van projectorganisatie, zelfsturende teams en ondersteunend leiderschap tot assertieve communicatie.
Je haalt ook concrete tips & tricks uit tools die hun nut al meermaals bewezen: denk aan situationeel leiderschap (Blanchard), motivatieonderzoek (Hertsberg), empathische communicatie (Rosenberg), de roos van Leary, het JoHari-venster en Ofman’s kernkwadranten.

Naast theorie, krijg je korte oefeningen en is er veel ruimte voor interactie en intervisie.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks t.e.m. drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

JACOBS TOM

Lesgever

Tom Jacobs geeft al jaren les in leiderschap, projectmanagement en persoonlijke efficiëntie. Dat doet hij onder meer voor de universiteiten Antwerpen en Gent en voor Vlerick Business School.

Als psycholoog-pedagoog heeft hij veel interesse in deze materie. Een interesse die hij aandikte met ervaring in het werkveld, onder meer bij de Belgische Vereniging van Banken en Delta Lloyd Life.

In zijn aanstekelijke vormingen deelt hij zijn ervaring, enthousiasme en praktijkgerichte tips en tricks.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4