Ga verder naar de inhoud

Online brainstormen en samenwerken via Miro

20 april 2023 - 09:30 — 12:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Deze vorming geeft inzicht in succesvol online brainstormen en samenwerken via Miro. Je krijgt inkijk op de uitdagingen van online samenwerken en concrete tips om tot een succesvol resultaat te komen.

Doelgroep: Hogeschoolmedewerkers die efficiënter online willen brainstormen en samenwerken. Je hebt basiskennis van Miro nodig.

MIRO

Een expertenteam fysiek rond de tafel krijgen is vaak moeilijk. Online brainstormen en samenwerken is een waardevol alternatief, al brengt het wat uitdagingen mee om er een succes van te maken.

Online lijkt eenvoudiger, maar is vaak complexer dan gedacht. Naast essentiële stappen – zoals een goede startuitdaging en brainstormroute – zijn er vijf grote uitdagingen waarmee je rekening moet houden: digitale drempels verlagen, emotionele veiligheid creëren, cognitieve overload vermijden, creativiteit stimuleren en deelnemersexpertise optimaal benutten.

Deze vorming geeft je concrete tips en korte interactieve oefeningen om die valkuilen effectief en efficiënt te tackelen. De brainstormmethode Innowiz helpt je daarbij. Zo breng jij binnenkort online teams samen die energieker, interactiever en efficiënter brainstormen of vergaderen.

Ter info: je hebt basiskennis nodig van Miro.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks t.e.m. drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

VROMMAN LISA

Lesgever

Lisa Vromman werkt sinds 2020 als dienstverlener en onderzoeker bij het Howest-team ‘industrieel productontwerpen’. Met haar passie voor user centered design, design thinking en creativiteit, helpt ze bedrijven en organisaties met brainstorms en creativiteitstechnieken. Dit gebeurt aan de hand van Innowiz: een creativiteitsmethode, ontwikkeld door Howest Industrial Design Center, die je helpt om uitdagingen te tackelen en innovatieve oplossingen te vinden.

DEPAEPE ANNELIES

Annelies Depaepe maakt sinds 2019 deel uit van het Howest-team 'industrieel productontwerpen'. Gebeten door onderwijsinnovatie, creativiteitstechnieken en een design thinking-attitude helpt ze (leerkrachten)teams en studenten bij het opzetten en faciliteren van open onderzoeks- en ontwerpprojecten.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4