Ga verder naar de inhoud

NVIVO - Belangrijkste tools

27 april 2021 - 10:00 — 12:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers
Organisator: Vlaamse Leergangen

Zoek je ook naar een vlotte, beter manier om jouw kwalitatief onderzoek te coderen? Dan is deze vervolgopleiding NVIVO ideaal.

Doelgroep Onderzoekers met al enige ervaring in NVIVO en onderzoekers die "NVIVO - Basis" reeds volgden.

Doelstelling We gaan dieper in op het programma en leren hoe we kwalitatieve analyses maken met NVIVO en wat de belangrijkste/meest gebruikte tools zijn.

VL LG NVIVO 02

We bekijken de belangrijkste tools in NVIVO. Na een herhaling van codering en analyse verdiepen we ons in

  • Queries
  • Wordcloud
  • Three maps
  • Framematrixs
  • Reports

De vorming combineert vooraf opgenomen video’s waarin het NVIVO programma wordt gedemonstreerd met life online interactie. Tijdens de video’s kunnen vragen worden gesteld via de chatfunctie, aansluitend aan de video volgt nog een online vragenronde met alle deelnemers.

Waarom werken we met opgenomen video’s? Enerzijds om tijdens de online sessie zo vlot mogelijk te werken zonder op het laden van de programmasoftware te moeten wachten als die berekeningen maakt. Anderzijds biedt dit mogelijkheden om snel in te spelen op de individuele vragen van de deelnemers.)

Via dit inschrijvingsformulier kan u ook inschrijven op de sessie “NVIVO Basis” als u daar ook interesse voor heeft.

Opgelet

Hoewel deze sessie gratis is voor hogeschoolmedewerkers, rekenen we na je inschrijving ook op jouw aanwezigheid, zodat we zeker zijn van een minimale bezetting. Wij vragen dan ook om, indien je door omstandigheden toch verhinderd bent, ons dit vijf werkdagen vooraf aan de vorming te laten weten via lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be

Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

Ingrid Frenier

Lesgever

Ingrid Frenier is medewerker voor de operationalisering van de KPI’s onderzoek voor de Associatie KULeuven. Senior-researcher @ VIVES - , Bedrijfsmanagement, kwalitatief onderzoek over multidisciplinair samenwerken, vitaliteit bij werkgevers en hun digitaal welbevinden. Impactstudies over citymarketing, museumbezoeken en besturen van sportfederaties. Trainer certificaat van Kwalitatief onderzoeksoftware NVIVO.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4