Ga verder naar de inhoud

Een overtuigend projectvoorstel schrijven

15 februari 2022 - 09:00 — 11:30
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Wil jij overtuigen met jouw onderzoeksproject? Deze workshop leert je een goed projectplan of -voorstel schrijven. We zoomen in op de onderdelen van een projectplan zoals wat, waarom en hoe? En besteden aandacht aan stakeholders, milestones en andere belangrijke zaken.

Doelgroep: Beginnende onderzoekers die hun eerste projectvoorstellen willen indienen met succes.

PROJECTVOORSTEL SCHRIJVEN

Wil jij overtuigen met jouw voorstel met een onderzoeksproject? Deze workshop leert je een overtuigend projectplan of -voorstel schrijven. We zoomen in op de belangrijkste onderdelen van een projectplan zoals wat, waarom en hoe? Dit wordt verduidelijkt aan de hand van concrete oefeningen en voorbeelden uit onder andere internationale projectvoorstellen. We werken vooral rond de inhoud van een projectplan.

Daarnaast is ook de vorm van belang. Altijd met hetzelfde doel: mensen overtuigen van je project.

Informatie over financieringskanalen komt niet aan bod.

Opgelet

Als onderzoeker aan de hogeschool is de sessie voor jou helemaal gratis. Voor ons niet, want als organisator vergoeden wij de lesgever. Kan je door omstandigheden dus niet aanwezig zijn? Laat ons dit dan vijf werkdagen voor de vorming weten. Stuur hiervoor een mail naar lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden, rekenen wij 50 euro kosten aan per gemiste sessie.

Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.

DE BRAUWER JOLIEN

Lesgevers

Jolien De Brauwer ondersteunt als adviseur externe onderzoeksfinanciering aan AP Hogeschool sinds 2017 onderzoekers en projectmedewerkers van projectidee tot ingediende projectaanvraag, dit voor diverse financieringskanalen. Ze heeft een achtergrond in cognitieve psychologie. Ze deed in het verleden onderzoek naar de ontwikkeling van rekenvaardigheden (UGent) en leerstoornissen (Thomas More).

WEGGE DENIS

Denis Wegge geeft als adviseur onderzoek aan de AP Hogeschool advies aan onderzoekers voor hun PWO-aanvragen. Dit advies is breed en omvat onder andere: de structuur van het voorstel, het onderzoeksdesign, de bijdrage aan het werkveld, de haalbaarheid, ... Het doel daarbij is om tot een sterk en overtuigend voorstel te komen. Sinds 2019 gaf hij advies aan onderzoekers in meer dan 15 projectvoorstellen.

Zijn achtergrond ligt in de sociale wetenschappen, waarin hij doctoreerde aan de Universiteit Antwerpen.

Daarna werkte hij in de sector van marktonderzoek mee aan grootschalige projectaanvragen en onderzoeksprojecten, voornamelijk voor de Europese Commissie.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4