Ga verder naar de inhoud

Hoe plan en meet je de impact van jouw onderzoek

4 december 2023 - 10:00 — 16:00
Vlaamse Hogescholenraad
Ravensteingalerij 27
1000 BRUSSEL
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Je wil de maatschappelijke of sociale relevantie van jouw onderzoek concretiseren. Want je wil bouwen aan een betere wereld, maar hoe pak je dat best aan? Deze vorming begeleidt je: van onderzoeksvraag tot disseminatie en valorisatie.

Doelgroep: Onderzoekers en onderzoeksmedewerkers met interesse voor maatschappelijke en sociale impact en relevantie.

IMPACT ONDERZOEK

Je wil de wereld verbeteren: met, dankzij en door je onderzoek. Je vindt de maatschappelijke of sociale relevantie dus belangrijk. Maar hoe pak je dit aan?

Deze interactieve vorming leert je meer over maatschappelijke impact. En vertelt concreet hoe je die inzet voor het ontwerpen, uitvoeren en valoriseren van onderzoek mét impact. Zo verduidelijk jij overtuigend hoe je een situatie positief kan veranderen, samen met collega’s of partnerorganisaties.

Na een korte kennismaking, zoomen we in op vragen als "Wat is (jouw) impact? Wat zijn de wins van impactgericht werken, met stakeholders en maatschappelijke doelen als strategisch kompas?" Daarnaast bekijken we de verandertheorie: van maatschappelijke uitdagingen over onderzoeksacties tot langetermijnimpact. Je leert ook hoe je impact kan meten.

Ter voorbereiding mag je (vrijblijvend) materiaal meenemen over de maatschappelijke relevantie van jouw onderzoek: voorgaande evidence, het dossier dat je indien(d)e voor onderzoeksmiddelen, krantenartikels, ... Je kan dit (individueel) gebruiken tijdens de oefeningen in de vorming.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks t.e.m. drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

DEGROOTETOMAS

Lesgever

Tomas De Groote werkt vanuit de Sociale InnovatieFabriek sinds 2015 samen met verschillende sectoren en organisaties om het thema maatschappelijke impact tastbaar te maken. Voor 2015 werkte hij voornamelijk in het middenveld, met etnisch-culturele minderheden, rond cultuureducatie, welzijn, vrije tijd en jeugdbeleid in Brussel en België.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4