Ga verder naar de inhoud

Start to podcast voor onderzoekers

22 december 2022 - 09:30 — 16:30
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Loop je rond met het idee om een podcast te lanceren rond jouw onderzoek? Borrel je van inspiratie, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan is dit jouw duwtje in de rug! In deze interactieve vorming ga je zelf aan de slag met podcast, van vaag idee naar geslaagde uitvoering.

Doelgroep: wetenschappers en onderzoekers met een (vaag) idee voor een podcast. Geen voorkennis nodig

PODCAST
volzet

Je gaat zelf praktisch aan de slag met podcasts, en hebt dus best al een (vaag) thema of idee in je hoofd (het hoeft niet kant en klaar te zijn).

We starten met een introductie in het podcastlandschap: wat bestaat er en welk format is geschikt voor jouw idee? Je werkt je idee of verhaal uit met behulp van design thinking. Je leert welk materiaal en welke technieken je best gebruikt voor opname en montage, en wat dit zoal kost. En je oefent met het opnemen en monteren van een stukje eigen materiaal of muziek – daarvoor gebruiken we de gratis software Reaper: download dit voor de vorming, zodat alles klaarstaat op jouw computer.

Na afloop heb je alle tools in handen om zelf aan de slag te gaan met een podcast.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als onderzoeker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen vooraf aan de vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

Indien je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen of je hebt een geldige reden van afwezigheid vervalt de no show fee. Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever.


Na afloop ontvang je een attest van deelname.

LOGGHE SARA

Lesgever

Sara Logghe is podcastmaker, coach en podcastproducer bij House of Media. Ze werkt voor het postgraduaat podcasting van Arteveldehogeschool en host de literaire podcast ‘Bende van het Boek’.
Daarnaast helpt Sara individuen en organisaties met het creëren van hun eigen podcast, zowel door hen een opleiding aan te bieden als door zelf een podcast - of delen daarvan - voor hen te maken.

Ze kijkt er dan ook naar uit om jou te helpen met het realiseren van je podcastplannen.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4