Ga verder naar de inhoud

Start to podcast voor onderzoekers

20 maart 2023 - 09:30 — 16:30
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Loop je rond met het idee om een podcast te lanceren rond jouw onderzoek? Borrel je van inspiratie, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan is dit jouw duwtje in de rug! In deze interactieve vorming ga je zelf aan de slag met podcast, van vaag idee naar geslaagde uitvoering.

Doelgroep: Wetenschappers en onderzoekers met een (vaag) idee voor een podcast.

PODCAST
volzet

Je gaat zelf praktisch aan de slag met podcasts, en hebt dus best al een (vaag) thema of idee in je hoofd (het hoeft niet kant en klaar te zijn).

We starten met een introductie in het podcastlandschap: wat bestaat er en welk format is geschikt voor jouw idee? Je werkt je idee of verhaal uit met behulp van design thinking. Je leert welk materiaal en welke technieken je best gebruikt voor opname en montage, en wat dit zoal kost. En je oefent met het opnemen en monteren van een stukje eigen materiaal of muziek – daarvoor gebruiken we de gratis software Reaper: download dit voor de vorming, zodat alles klaarstaat op jouw computer.

Na afloop heb je alle tools in handen om zelf aan de slag te gaan met een podcast.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks t.e.m. drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

LOGGHE SARA

Lesgever

Sara Logghe is podcastmaker, coach en podcastproducer bij House of Media. Ze werkt voor het postgraduaat podcasting van Arteveldehogeschool en host de literaire podcast Bende van het Boek.
Daarnaast helpt Sara individuen en organisaties met het realiseren van hun podcast(plannen): zowel door hen op te leiden als door ze te maken voor hen.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4