Ga verder naar de inhoud

Presenteer je onderzoek met impact

5 september 2023 - 09:30 — 11:30
Online event
Gratis voor hogescholenmedewerkers
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Hoe geef je presentaties die blijven hangen? Tijdens deze vorming leer je er alles over. We gaan samen aan de slag met jouw onderzoek of project. Je krijgt direct toepasbare tips en voorbeelden om gestructureerde presentaties in elkaar te boksen waarnaar mensen graag luisteren.

Doelgroep: Iedereen is welkom, ook zonder voorkennis.

Impactful presentation

Hoe geef je presentaties die blijven hangen? Tijdens deze vorming leer je er alles over. We gaan samen aan de slag met jouw onderzoek of project. Je krijgt direct toepasbare tips en voorbeelden om gestructureerde presentaties in elkaar te boksen waarnaar mensen graag luisteren.

Je krijgt antwoorden op vragen zoals: Hoe bouw je een presentatie op? Hoe start en eindig je? Hoe maak je een presentatie die iedereen begrijpt? Hoe creëer je heldere slides? Hoe houd je de aandacht vast van je publiek? En veel meer.

Er is een kleine opdracht en videocursus ter voorbereiding van deze vorming, die we jou een week voor de vorming bezorgen (per mail).

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks tot en met drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

Hans Van de Water

Lesgever

Hans Van de Water is internationaal presentatiecoach en expert in wetenschapscommunicatie. Samen met Toon Verlinden richtte hij The Floor is Yours op, waarmee ze al duizenden onderzoekers trainden om effectieve presentaties voor te bereiden en te geven. Ze zijn auteur van het boek ‘The floor is yours: leren presenteren van brainstorm tot applaus’. Hans is ook organisator van de Wetenschapsbattle.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4