Ga verder naar de inhoud

Projectmanagement

31 augustus 2023 - 10:00 — 17:00
12 september 2023 - 10:00 — 17:00
Vlaamse Hogescholenraad
Ravensteingalerij 27
Brussel
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Je leert praktisch en interactief hoe je een project gestructureerd aanpakt. Hoe begin je eraan en met welke tools? Hoe behoud je overzicht en wat zijn typische valkuilen? En hoe krijg je anderen mee in jouw project?

Doelgroep: Jonge en ervaren onderzoekers zonder voorkennis, maar liefst met concrete projectervaring.

PROJECTMANAGEMENT

Deze tweedaagse vorming vertaalt structurele en methodische aspecten van projectmanagement naar concrete tips & tricks.

Na afloop kan je onder meer de vaste structuurelementen benoemen van een project. Je communiceert beter over doelen en mijlpalen. Je weet hoe je een procesmatige aanpak concreet moet vormgeven (methodologie). En je kan duidelijker de scope aflijnen van een project en de afwijking hierop beheren.

Daarnaast leer je projecten nauwkeuriger plannen en opvolgen, en tegelijk accurater begroten en risico’s beheren. Je zet efficiëntere en effectievere samenwerkingen op. En (h)erkent de valkuilen in projectmatig werken. Kortom: je leert projecten gestructureerd aanpakken, met alles wat daarbij komt kijken.

De vorming is interactief en praktijkgericht. Je gaat dus zelf aan de slag met korte oefeningen om de behandelde technieken zichtbaar te maken, en krijgt daarop feedback van de lesgever. Ter voorbereiding vragen we jou om, een week voor de eerste sessie, een korte samenvatting van jouw onderzoekproject te mailen naar Lore Solemé.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks tot en met drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

JACOBS TOM

Lesgever

Tom Jacobs geeft al jaren les in projectmanagement, timemanagement en persoonlijke efficiëntie. Dat doet hij onder meer aan de universiteiten Antwerpen en Leuven. Als psycholoog-pedagoog heeft hij veel interesse in deze materie. Een interesse die hij aandikte met ervaring in het werkveld.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4