Ga verder naar de inhoud

Samenwerken met stakeholders

1 december 2022 - 13:00 — 16:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Waarom en hoe werk je best samen met je stakeholders? Deze vorming geeft je kaders en inspirerende voorbeelden en laat je zelf oefenen om nieuwe stappen te zetten in het samenwerken met partners.

Doelgroep: beginnende of ervaren onderzoekers die kader en inspiratie willen bij het samenwerken met stakeholders

SAMENWERKEN STAKEHOLDERS

Samenwerking met het werkveld levert op: naast kwaliteit en impact, krijg je ook een glimlach, fijne contacten en energie. Anderzijds kan het veel tijd innemen, druk op de ketel zetten en wrijving veroorzaken. Het wordt alleszins belangrijker: financierders van praktijkgericht onderzoek verwachten steeds meer samenwerking met stakeholders.

Deze vorming geeft je antwoorden op vragen als: ‘Wat is stakeholdermanagement en waarom zou ik het doen? Hoe bouw ik goede relaties op en hoe houd ik stakeholders gemotiveerd? Welke voordelen, nadelen en risico's zijn er en hoe ga ik daarmee om?’

Er komen theorie en inspirerende cases aan bod. Maar de nadruk ligt op oefeningen die jij maakt voor je eigen onderzoek. Vanuit je gewenste impact breng je relevante stakeholders in kaart en plan je hoe je die in een volgende stap kan betrekken.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als onderzoeker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen vooraf aan de vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

Indien je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen of je hebt een geldige reden van afwezigheid vervalt de no show fee. Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever.


Na afloop ontvang je een attest van deelname.

Bram Oers

Lesgever

Bram Oers werkt voor Karel de Grote Hogeschool en Odisee, op de grens tussen onderzoek en maatschappij. Bij de een ondersteunt hij onderzoekers om de weg te vinden naar het werkveld, bij de ander ondersteunt hij het werkveld om de weg te vinden naar onderzoekers.
Een rode draad doorheen zijn carrière is partners verbinden rond maatschappelijke uitdagingen. Voor deze vorming doet hij een beroep op zijn ervaring als consultant in participatie en stakeholdermanagement bij Levuur. Daar begeleidde hij 5 jaar lang trajecten voor middenveld en overheid om interne en externe stakeholders te betrekken bij moeilijke vraagstukken.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4