Ga verder naar de inhoud

Hoe breng je de sociale relevantie van jouw onderzoek in kaart?

26 oktober 2021 - 09:30 — 12:30
Vlaamse Hogescholenraad
Ravensteingalerij 27
Brussel
Gratis voor hogeschoolmedewerkers
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Met deze workshop maak je de maatschappelijke relevantie van jouw onderzoek concreter. Je kan verduidelijken hoe je de wereld ten goede kan veranderen, ondanks alle uitdagingen, waarin jij noden én kansen ontdekt, samen met collega’s en partnerorganisaties.

Doelgroep: personeel van hogescholen die de maatschappelijk impact van de onderzoeksopdrachten wil verhogen en valoriseren.

IMPACT ONDERZOEK VOLZET
volzet

In deze interactieve workshop kom je meer te weten over ‘maatschappelijke impact’ en hoe je die kan inzetten om jouw onderzoek impactvol te ontwerpen, uit te voeren, en te valoriseren.

Onderdelen van de workshop, na een een uitgebreide kennismaking:

  • Wat is (jouw) IMPACT?
  • Wins van impactgericht werken.
  • De stakeholders en maatschappelijke doelen als strategisch kompas.
  • De verandertheorie: van maatschappelijke uitdaging over de acties van jouw onderzoeksvoering tot de impact op lange termijn.
  • We gaan ook kort in op manieren om impact te meten.

Opgelet

Als onderzoeker aan de hogeschool is de sessie voor jou helemaal gratis. Voor ons niet, want als organisator vergoeden wij de lesgever. Kan je door omstandigheden dus niet aanwezig zijn? Laat ons dit dan vijf werkdagen voor de vorming weten. Stuur hiervoor een mail naar lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden, rekenen wij 50 euro kosten aan per gemiste sessie.


TOMAS DEGROOTE

Lesgever

Tomas De Groote werkt vanuit de Sociale InnovatieFabriek sinds 2015 samen met verschillende sectoren en organisaties om het thema ‘maatschappelijke impact’ tastbaar te maken. Dit leidde tot Impact Wizard als bruikbaar instrument voor de praktijk van organisaties die maatschappelijke doelen nastreven. Voor 2015 werkte hij voornamelijk in het middenveld, met etnisch-culturele minderheden, rond cultuureducatie, welzijn, vrije tijd en jeugdbeleid in Brussel en landelijk.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4