Ga verder naar de inhoud

Stakeholdermanagement in het onderzoek

29 april 2024 - 10:00 — 13:00
Vlaamse Hogescholenraad
Ravensteingalerij 27
Brussel
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Wat is stakeholdermanagement, en hoe pak je het aan? In dit intervisiemoment delen onderzoekers hun visie op en ervaring met stakeholders. Samen bespreken we uitdagingen die de deelnemers zelf aanbrengen, onder begeleiding van een ervaren coach en lesgever.

Doelgroep: Onderzoekers die minstens één onderzoek achter de rug hebben. We moedigen alle ervaringsniveaus aan: hoe diverser, hoe rijker de intervisie.

STAKEHOLDER MANAGEMENT

Stakeholdermanagement is een kunst, geen wetenschap. We blijven weg van ‘tien tips om ...’, maar focussen op het uitwisselen tussen collega’s. Hierbij vertrekken we vanuit een aantal voorbereide vragen als opwarming. Nadien gaan we aan de slag met jullie eigen vragen. Heb je geen concrete vragen? Ook dan ben je welkom en zal je veel leren. Gespreksvoer genoeg.

Mogelijke vragen waarmee we aan de slag (kunnen) gaan: ‘Wordt jouw onderzoek beïnvloed door stakeholders, en beïnvloedt jouw onderzoek hen? Waar komt macht vandaan, en hoe ga je daarmee om? Waarom werk jij samen met partners, en hoe motiveer je hen? Met wie ga je in zee, en hoe communiceer je dat? Is dat echt nodig, met stakeholders werken?’

Meer dan concrete antwoorden, geeft deze vorming je inspiratie en inzicht in hoe anderen gelijkaardige uitdagingen aanpakken.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks tot en met drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

Bram Oers

Lesgever

Bram Oers werkt voor Karel de Grote Hogeschool en Odisee, op de grens tussen onderzoek en maatschappij. Hij helpt onderzoekers een weg te vinden naar het werkveld, en omgekeerd. Hij verbindt ook partners rond maatschappelijke uitdagingen. Voor deze vorming put hij uit zijn consultantervaring in participatie en stakeholdermanagement bij Levuur, waar hij middenveld- en overheidstrajecten begeleidde om interne en externe stakeholders te betrekken bij moeilijke vraagstukken.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4