Ga verder naar de inhoud

Storytelling: maak content met een sterk verhaal

16 mei 2022 - 09:00 — 12:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Hoe maak je van droge informatie een sterk verhaal? Want iedereen volgt graag goede verhalen. Maar waar vind je die? Hoe werk je ze uit? En met welke tools deel je ze? Deze opleiding steekt je hoofd vol idee├źn om verhalen uit jouw vakdomein vorm te geven en te delen.

Doelgroep: Iedereen die goede content wil maken en delen. Er is enkel een basiskennis van sociale media nodig.

STORYTELLING VOLZET
volzet

Moet content op sociale media niet snel, eenvoudig en kort zijn? Niet altijd. Als je een goed verhaal vertelt, nemen je volgers daar echt wel tijd voor. En zo maak je het verschil met jouw onderzoek of expertise.

Deze workshop leert je straffe verhalen vertellen die aansluiten bij jouw waarden.
Eerst leer je wat storytelling is en welke bouwstenen je nodig hebt voor een goed verhaal. Vervolgens staan we stil bij een aantal (inspirerende) voorbeelden. Wat is storytelling en wat juist niet? We passen het geleerde toe op jouw situatie. Je leert jouw waarden en missie vertalen in verhalen. En hoe je die kan toepassen op verschillende verhaalvormen.
Daarnaast maak je kennis met (gratis) digitale storytelling-tools om strategisch of origineel mee aan de slag te gaan. Van tijdslijnen en interactieve kaarten tot video, podcasts en sociale media.

Opgelet

Als onderzoeker aan de hogeschool is de sessie voor jou helemaal gratis. Voor ons niet, want als organisator vergoeden wij de lesgever. Kan je door omstandigheden dus niet aanwezig zijn? Laat ons dit dan vijf werkdagen voor de vorming weten. Stuur hiervoor een mail naar lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden, rekenen wij 50 euro kosten aan per gemiste sessie.

Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.

YORKS JADE

Lesgever

Jade Yorks is van huis uit journalist, maar werkte jarenlang als communicatiemedewerker en socialemediamanager in de sociale sector. Ondertussen is ze freelancer, maakt ze podcasts in opdracht en helpt ze organisaties om betere verhalen te vertellen en delen.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4