Ga verder naar de inhoud

Storytelling: maak content met een sterk verhaal

14 maart 2023 - 13:00 — 16:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Hoe maak je van droge informatie een sterk verhaal? Want mensen volgen graag goede verhalen. Maar waar vind je die? Hoe werk je ze uit? En met welke tools deel je ze? Deze vorming steekt je hoofd vol ideeën om verhalen uit jouw vakdomein vorm te geven en te delen.

Doelgroep: : Iedereen die goede content wil maken en delen. Enkel basiskennis van sociale media nodig.

STORYTELLING
volzet

Moet content op sociale media niet snel, eenvoudig en kort zijn? Niet altijd. Als je een goed verhaal vertelt, nemen je volgers daar echt wel tijd voor. En zo maak je het verschil met jouw onderzoek of expertise. Deze vorming leert je straffe verhalen vertellen die aansluiten bij jouw waarden.

Eerst leer je wat storytelling is en welke bouwstenen je nodig hebt voor een goed verhaal. Vervolgens staan we stil bij een aantal (inspirerende) voorbeelden. Wat is storytelling en wat juist niet? We passen het geleerde toe op jouw situatie. Je leert jouw waarden en missie vertalen in verhalen. En hoe je die kan toepassen op verschillende verhaalvormen.

Daarnaast maak je kennis met (gratis) digitale storytelling-tools om strategisch of origineel mee aan de slag te gaan. Van tijdslijnen en interactieve kaarten tot video, podcasts en sociale media.

Opgelet

Vormingen zijn gratis voor jou als onderzoeker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen vooraf aan de dag waarop de vorming plaatsvindt of vooraf aan de eerste dag van een meerdaagse vorming. Voor het annuleren van de volgende dag van een meerdaagse vorming, wanneer dag 1 al gepasseerd is, zal er ook een no show fee (50 euro) aangerekend worden. Annuleren kan énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

Indien je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen of je hebt een geldige reden van afwezigheid vervalt de no show fee. Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

YORKS JADE

Lesgever

Jade Yorks is van huis uit journalist, maar werkte jarenlang als communicatiemedewerker en socialemediamanager in de sociale sector. Ondertussen is ze freelancer, maakt ze podcasts in opdracht en helpt ze organisaties om betere verhalen te vertellen en delen.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4