Ga verder naar de inhoud

Storytelling: maak content met een sterk verhaal

27 november 2023 - 09:00 — 12:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Hoe maak je van droge informatie een sterk verhaal? Want mensen volgen graag goede verhalen. Maar waar vind je die? Hoe werk je ze uit? En met welke tools deel je ze? Deze vorming steekt je hoofd vol ideeën om verhalen uit jouw vakdomein vorm te geven en te delen.

Doelgroep: Iedereen (met basiskennis van sociale media) die goede content wil maken en delen.

STORYTELLING
volzet

Moet content op sociale media niet snel, eenvoudig en kort zijn? Niet altijd. Als je een goed verhaal vertelt, nemen je volgers daar echt wel tijd voor. En zo maak je het verschil met jouw onderzoek of expertise. Deze vorming leert je straffe verhalen vertellen die aansluiten bij jouw waarden.

Eerst leer je wat storytelling is en welke bouwstenen je nodig hebt voor een goed verhaal. Vervolgens staan we stil bij een aantal (inspirerende) voorbeelden. Wat is storytelling en wat juist niet? We passen het geleerde toe op jouw situatie. Je leert jouw waarden en missie vertalen in verhalen. En hoe je die kan toepassen op verschillende verhaalvormen.

Daarnaast maak je kennis met (gratis) digitale storytelling-tools om strategisch of origineel mee aan de slag te gaan. Van tijdslijnen en interactieve kaarten tot video, podcasts en sociale media.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks t.e.m. drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

YORKS JADE

Lesgever

Jade Yorks is van huis uit journalist, maar werkte jarenlang als communicatiemedewerker en socialemediamanager in de sociale sector. Ondertussen is ze freelancer, maakt ze podcasts in opdracht en helpt ze organisaties om betere verhalen te vertellen en delen.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4