Ga verder naar de inhoud

Storyweaving: de kracht van verhalen in onderzoek

9 oktober 2023 - 09:00 — 12:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: na de opleiding ben je vertrouwd met de basisprincipes van storyweaving. Wat is de meerwaarde van storyweaving? Wat zijn valkuilen en uitdagingen? En je hebt geleerd hoe je betekenis kan geven aan verhalen.

Doelgroep: Onderzoekers, medewerkers kwaliteitszorg, beleidsmedewerkers.

STORYWEAVING

Tijdens de vorming maak je kennis met de basisprincipes van storyweaving. Je ondervindt aan den lijve wat het betekent om beluisterd te worden. We leren je de essenties van waarderend en narratief onderzoek. Je gaat ontdekken hoe je betekenis kan geven aan verhalen.

Daarnaast bespreken we onze ervaringen binnen toegepast onderzoek. Wat was de meerwaarde van storyweaving? Wat zijn valkuilen en uitdagingen. Hoe beïnvloedde deze onderzoeksmethodiek het onderzoek?

Tot slot verkennen we samen de opportuniteiten van storyweaving als onderzoeksmethodiek binnen (jouw) onderzoek. En leggen we de focus op de integratie van verhalen binnen onderzoek.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks t.e.m. drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

GYSEN GRETE

Lesgevers

Grete Gysen is onderzoeker en lector bij UC Leuven-Limburg. Ze ging vanuit verschillende rollen complexe uitdagingen aan: als projectleider, beleidsmedewerker, adviseur, onderzoeker en opleider, zowel in een stad als in het onderwijs en de privé. Grete wil samen met anderen het verschil maken, vanuit een onderzoekende en nieuwsgierige houding, op zoek naar wat echt telt.

DEBEYS VERONIQUE

Veronique Debeys is docent en onderzoeker bij UC-Leuven-Limburg. Haar passie is communicatie en krachtgericht coachen. Ze gelooft in krachten en talenten van mensen en organisaties. Mensen en groepen in beweging brengen is haar drijfveer.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4