Ga verder naar de inhoud

Succesvol pitchen van jouw onderzoek

27 april 2021 - 10:00 — 11:30
Online event
Gratis
Organisator: Voka Health Community

Doelstelling: Tijdens deze opleiding leer je jouw kernboodschap helder en bondig te formuleren. Je krijgt handvaten aangereikt om snel te kunnen inschatten met wie je praat. Zo kan je jouw boodschap afstemmen qua inhoud en tone of voice. Op die manier werk je de klik met je gesprekspartner effectief in de hand tijdens de cruciale eerste drie minuten.

Doelgroep: Alle onderzoekers die hun project op regelmatige basis persoonlijk moeten voorstellen tijdens een gesprek.

Foto Pitch

Prikkel de interesse bij iedereen die je ontmoet!

Als rasechte onderzoeker probeer je – bijna reflexmatig - elk contact te maximaliseren. In het ideale geval begrijpt elke gesprekspartner welke meerwaarde jouw onderzoek voor hen oplevert. Maar je hebt vast al gemerkt dat je verhaal niet bij iedereen blijft hangen. Zelfs al heb je jouw boodschap goed voorbereid. Tijd voor een vleugje pragmatische psychologie!

Tijdens deze exclusieve online-class (Zoom) op maat voor onderzoekers leer je jouw kernboodschap helder en bondig te formuleren. Je krijgt handvaten aangereikt om snel te kunnen inschatten met wie je praat. Zo kan je jouw boodschap afstemmen qua inhoud en tone of voice. Op die manier werk je de klik met je gesprekspartner effectief in de hand tijdens de cruciale eerste drie minuten.

Programma

Door middel van een interactieve presentatie, actieve cases en simulaties wordt gewerkt rond de volgende topics:
• Essentiële elementen van een elevator pitch
• 10 seconden scan van je gesprekspartner
• Opmaken van je persoonlijke elevator pitch in 3 dynamieken

Ben je getriggerd en wil je graag succesvol pitchen over jouw onderzoek naar elke mogelijke toekomstige gesprekspartner? Schrijf je dan gratis in voor deze digitale class op dinsdag 27 april!

Achteraf krijg je ook de mogelijkheid om jouw pitch te oefenen voor één van onze Voka-collega's én de nodige feedback te ontvangen. Zo ben je volledig pitch-proof om jouw onderzoek voor te stellen aan jouw gesprekspartner.

ARNE VANLAER

Lesgevers

Arne Vanlaer werkt als adviseur innovatie & digitalisering bij Voka en als zelfstandige in bijberoep (Stories with impact, innovatie & marketing consultancy). Zowel bij Voka als bij Stories with impact adviseert hij ook bedrijven over welke aanpak en invulling het beste past bij de situatie van de onderneming om belangrijke stakeholders te overtuigen. Want een van belangrijkste troeven voor een succesvol project begint bij een pitch waarmee je iedereen omver blaast. De pitch moet haarfijn uitleggen waarmee je bezig bent, wat je idee is en waar je naartoe wil. En liefst ook op een overtuigende manier.

MATHIAS TEUWEN

Mathias Teuwen heeft voor zijn rol als Bryo-StartUp coördinator bij Voka Mechelen-Kempen eerder geproefd van het startupleven bij FLAVR & Wolk-Antwerp. In 2020 startte hij met een eigen startup What’s In the Box?. Jaarlijks begeleidt hij een honderdtal startende ondernemers met de eerste stappen in het starterslandschap. Een duidelijke en krachtige pitch hoort daar steeds bij.
Met een duidelijke pitchdeck en voorbeeldvideo’s van echte pitches leert hij jou de do’s & don’ts van het pitchen.

VLAIO VOKA VLHORA BALK02